Mađarska dogodine prva zemlja partner varaždinskom Špancirfestu?

| 21.8.2017. u 16:09h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Varaždin je danas stigao veleposlanik Mađarske Joseph Magyar, a u Gradskoj ga je vijećnici primio gradonačelnik Ivan Čehok zajedno sa svojim zamjenicima. Susretu su prisustvovali i Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri te Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

Na sastanku je bilo razgovora o suradnji Republike Mađarske s Varaždinom, i to ne samo o kulturnoj već i sportskoj i gospodarskoj suradnji.

- Ima puno mjesta za suradnju koje je već i počela. Mađarska je zemlje partner ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri te ćemo slušati i uživati u njihovim glazbenicima - rekao je gradonačelnik, navodeći kako, između ostalog, iduće godine na Europsko rukometno prvenstvo mađarska reprezentacija dolazi u Varaždin, kada se prema prvim najavama očekuje četiri do pet tisuća mađarskih navijača.

Između ostalog, razgovora je bilo i o suradnji Špancirfesta i Mađarske.

- Razgovarali smo o tome da više mađarskih izlagača, uličnih umjetnika i performera bude na Špancirfestu. Očekujemo čak da bi Mađarska mogla biti prva zemlja partner iduće godine na Špancirfestu - najavio je gradonačelnik.

- Od ovog današnjeg razgovora očekujemo samo jedan dobar nastavak. Za nas je od velike važnosti da je zemlja koja je udaljena samo tridesetak kilometara od ovog prelijepog baroknog grada prvi puta zemlja partner Baroknih večeri. Mi i dalje želimo razvijati naše odnose, primjerice u okviru Špancirfesta, i ako bude prilike i u području sporta - rekao je mađarski veleposlanik, navodeći da je potrebno što bolje upoznati svoje susjede kako bi se mogli ostvariti sve ono o čemu su razgovarali.

Suradnju Mađarske i Varaždina pohvalio je i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

- Mađarska je definitivno jedna od zemalja partnera koja se najviše iskazala u tom partnerstvu i ne samo Mađarska kao država, nego i njihove udruge i institucije - kazao je. 

Označeno u