Luksuzan dom za starije osobe u Crikvenici pruža vrhunsku uslugu poput hotela

Varaždinske vijesti | 3.6.2019. u 16:48h | Objavljeno u Aktualno

Salvia Senior Residence prvo je naselje za osobe treće životne dobi u Hrvatskoj izgrađeno po svim europskim standardima. Ako ste čuli za ekskluzivne domove-hotele za starije osobe u švicarskim Alpama ili na francuskoj Rivijeri gdje se klijentima nude vrhunski smještaj, njega i wellness, takav je vid doma četvrte generacije od 2016. godine dostupan i na našem Jadranu.

Suvremeno projektiran i opremljen kompleks Salvia smješten je na Jadranskoj magistrali, odmah do istočnog ulaza u Crikvenicu i prvi je dom za starije osobe u Hrvatskoj koji svojim korisnicima omogućuje da i u trećoj životnoj dobi “žive po svome”. To znači da im pružaju individualni pristup, vrhunsku njegu, sve potrebne medicinske usluge i rehabilitaciju te dodatne sadržaje kojima korisnici mogu oplemeniti i obogatiti najmirnije doba svoga života. Zapravo je riječ o kombinaciji doma i hotela za seniore jer uz 70-ak stalnih korisnika, u Salviju mnogi dolaze privremeno, na tjedni odmor ili ranu rehabilitaciju nakon preloma, operacije ili moždanog udara.

Kako objašnjava ravnateljica Karolina Kudelić, ovdje se osoblje prilagođava korisnicima i njihovim specifičnim potrebama i željama, umjesto standardnog režima u domovima gdje se korisnici prilagođavaju zajedničkom dnevnom redu.

- Kod nas je suprotno, mi se prilagođavamo potrebama svojih korisnika, što god oni požele mi ostvarimo, ako je u našoj moći. Imamo korisnice koje su cijeli život brinule o svom izgledu pa im pomažemo da se i sada šminkaju, uređuju frizuru i slično. Ili imamo ljude koji žele vježbati jogu ili se baviti nekim kreativnim, ručnim radovima. Naš je cilj da korisnici budu zadovoljni. To su uglavnom ljudi koji su živjeli u inozemstvu ili su puno putovali, imali vrlo dinamičan profesionalni i privatni život, pa imaju veliko životno iskustvo i vode određeni stil života, a mi im pomažemo da i dalje održe taj stil života, koliko je moguće - govori ravnateljica Salvije koja je prije dolaska u Crikvenicu dugo godina bila na poziciji ravnateljice varaždinskog Doma Lekić, ustanove koja se bavi socijalnom skrbi o starijim i nemoćnim osobama.

Iako ima veliko iskustvo rada sa starijima, koncept usluge koju nudi Salvia nije tipična socijalna skrb o starijima jer je riječ isključivo o tržišnoj orijentaciji koja objedinjuje privatnu dugoročnu skrb za starije i kratkoročne turističko-rehabilitacijske pakete, uz brigu o vlasnicima apartmana u sklopu kompleksa.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti