LAG Sjeverozapad bogatiji za 9,5 milijuna kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.2.2017. u 10:13h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnici Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad prisustvovali su 16. veljače u Ministarstvu poljoprivrede svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli sredstava iz Programa ruralnog razvoja Lokalnim akcijskim grupama.

LAG-u Sjeverozapad ovim je Ugovorom dodijeljeno 9.469.160,82 kuna, za provedbu podmjere 19.2. "Provedba operacija unutar CLLD strategije" (provedba LRS), podmjere 19.3. "Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a" i podmjere 19.4. "Tekući troškovi i animacija iz PRR 2014. – 2020".

Dodijeljena potpora namijenjena je provedbi Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad, odnosno sufinanciraju odabranih projekata od strane LAG-a za korisnike s područja ove lokalne akcijske grupe te za ulaganja koja se provode na LAG području. Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad pokriva područje jedanaest općina te tri grada u sjeverozapadnom dijelu Varaždinske županije - općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica te gradove Ivanec, Lepoglava i Varaždin.

- Danas smo potpisali ugovor vrijedan 9,5 milijuna kuna, a dobivena sredstva ćemo investirati na području našeg LAG-a. Novac je namijenjen za provedbu Lokalne razvojne strategije te za operativne troškove LAG-a. U Lokalnoj razvojnoj strategiji definirali smo prioritetna područja ulaganja, a njenom provedbom novac će se dalje distribuirati korisnicima s područja LAG-a, i to za projekte koji će biti kandidirani na natječaje LAG-a – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Označeno u