Krojitelj krzna i kože top zanimanje u lipnju, traženi i konobari, prodavači i skladištari Foto: Ilustracija

Krojitelj krzna i kože top zanimanje u lipnju, traženi i konobari, prodavači i skladištari

IHR/Varaždinske vijesti | 8.7.2019. u 20:45h | Objavljeno u Aktualno

Krojitelj krzna i kože u lipnju je bilo top zanimanje: tražilo se čak 40 radnika te struke! Među traženim zanimanjima bili su još prodavači, konobari, čistačice, skladištari, šivači, građevinarci u niskogradnji, vozači i kuhari, navodi se u Mjesečnom statističkom biltenu Zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Varaždin za lipanj.  

Krajem lipnja ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Regionalnom uredu Varaždin evidentirano je 2478 nezaposlenih osoba, što je za 5,8 posto više u odnosu na svibanj ove godine.

Tijekom ovog lipnja prijavljeno je 626 slobodnih radnih mjesta, što je za čak 32,8 posto manje u odnosu na mjesec prije i 18 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine. 

Najviše slobodnih radnih mjesta bilo je u prerađivačkoj industriji gdje se tražilo čak 250 radnika.  U lipnju su bili traženi trgovci i automehaničari sa 77 slobodnih radnih mjesta, građevinari sa 69 slobodnih radnih mjesta, a 63 slobodna radna mjesta bilo je i u prijevozu i skladištenju, pokazuju podaci s varaždinske burze  za lipanj.