Kostanjevac: Varkom više nije komunalno već političko poduzeće!

M.P./Varaždinske vijesti | 17.2.2017. u 11:42h | Objavljeno u Aktualno

Na prozivke direktora Varkoma da su HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici bili protiv odluka donijetih na Skupštini Varkoma u srijedu, jutros su reagirali Marijan Kostanjevac i Mirko Magić, načelnici Vinice i Jalžabeta. Kostanjevac je poručio da je točno da su bili protiv, no ističe da je Skupština bila sve samo ne izvanredna.

- Komunalno poduzeće postalo je političko! O svemu odlučuju političari, a mi dioničari bismo mirno trebali gledati kuda su nas doveli? Prvo, u izvješću o poslovanju društva za 2016. godinu, direktor je govorio da će prihodi biti otprilike ovakvi...Otprilike! Kako bismo mogli prihvatiti takvo izvješće u kojem se ne znaju točni prihodi? Direktor nas je istovremeno pozvao da ga podržimo u ostvarenju ciljeva, no o njima je govorio površno! - istaknuo je Kostanjevac.

HDZ-ovci nisu podržali niti izvješće o projektu Aglomeracije Varaždin budući da im je, kaže Kostanjevac, prezentirana opet ista priča iako je jasno da su Varkomu pali svi natječaji te tvrtka mora podmiriti 575.000 kuna troškova žaliteljima. Štoviše, nisu dobili niti odgovor na pitanje tko će platiti penale ako će projekt kasniti.

- To su razlozi jer nismo prihvatili točke dnevnog reda, a ne politikanstvo i podbadanje. No, sada smo mi oni koje nakon svega treba prozivati i optuživati! - istaknuo je Kostanjevac.

Što se pak tiče prodaje poslovnog udjela u tvrtci-kćeri Varkoma, Aquatehnici, vinički načelnik dodaje da je članovima Skupštine ponuđena i odluka o prodaji tvrtke prema kojoj će o prodaji odlučiti uprava Varkoma i nadzorni odbor tvrtke, a bez članova Skupštine.

- Oni će sami odlučivati da se Aquatehnika prodaje i to po drugačijim uvjetima, a dioničari to ne trebaju znati? - pitao je Kostanjevac dodavši da je u tvrtku već navodno stigao i kupac.

- Danas smo dobili informaciju da je potencijalni kupac već u tvrtci, a navodno postoji i pismo namjere. Zašto nas o tome nisu izvijestili na Skupštini? Ne bismo li i mi dioničari, predstavnici jedinica lokalnih samouprava, trebali znati za koliko će se tvrtka prodati i što će biti s radnicima? HDZ podržava prodaju, no ona mora biti transparentna i svaki detalj oko prodaje mora biti poznat - naglasio je načelnik Općine Vinica ponovivši da je Varkom prestao biti komunalno poduzeće i postao isključivo političko.

- Da sam ja na mjestu Vlašića, bih bih zabrinut što neki "njegovi" HNS-ovi nisu došli na Skupštinu, neki su bili suzdržani prilikom glasovanja, a neki su hitno morali izaći van kada se glasovalo - primjetio je Kostanjevac.

Označeno u