Darko Koren i Mladen Jozinović Foto: VV arhiva / ilustracija

Koren: Čačić nije odgovoran za isplatu bonusa; Jozinović: Moram od nečega živjeti

Varaždinske vijesti | 21.11.2017. u 11:15h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je jučer na izvanrednoj sjednici Skupštine Piškornice d.o.o. smijenjen direktor Mladen Jozinović, i to zbog sporne isplate milijunskog bonusa, u javnost izlaze nove informacije.

Podsjetimo, Jozinovića je na mjestu direktora zamijenio diplomirani pravnik Mladen Ružman, Koprivničanac, bivši HNS-ovac i trenutni zaposlenik HEP-a, koji živi u Zagrebu. Prema pisanju portala ePodravina, redovita sjednica Skupštine društva zakazana je za idući tjedan, a na njoj će se regulirati ostali akti potrebni za nesmetano funkcioniranje društva.

- Ide se u pravcu odvajanja uprava, odnosno imenovanja direktora tvrtke kćeri, ali ovoga trenutka Ružman će biti direktor obaju društava – rekao je koprivnički župan Darko Koren.

Kako piše ePodravina, Koren je napomenuo da nisu donosili odluku o pokretanju kaznene prijave, no da su određene institucije već pokrenule neke radnje u tom smislu. Jozinović u potpunosti odlazi iz tvrtke i neće u njoj biti ni na jednoj funkciji. Koren se osvrnuo i na pitanje odgovornosti članova skupštine.

– Ne možemo pobjeći od činjenice da smo dio tog sustava. Gospodin Čačić i gospodin Švegović nemaju nikakvu odgovornost jer u to vrijeme nisu bili članovi skupštine. Imamo li mi ostali kakvu odgovornost, to je pitanje rasprava koje neupitno slijede. Svjesno nismo napravili ništa što bi doprinijelo negativnoj posljedici, osobno smatram da nemamo odgovornost jer nismo dali suglasnost za isplatu bonusa, a imamo li osjećaj osobne odgovornosti, to je pitanje za svakoga ponaosob – zaključio je Koren.

Dodajmo da je Jozinović, prema pisanju portala Podravski.hr, na jučerašnjoj sjednici navodno rekao kako je imao pravo na taj novac.

- Evo, sada nisam došao s odvjetnicima, ali sam se s njima konzultirao. Sve je napravljeno u skladu s propisima – prenosi Podravski.hr navodne Jozinovićeve riječi.

- Molim da se to ne oduži, da se mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Imam obitelj i djecu i ja moram od nečega živjeti – navodno je kazao Jozinović nakon što je Nadzornom odboru Piškornice naloženo da se konzultira s pravnicima i odredi način na koji se otkaz Jozinoviću i povrat novca mogu izvesti, piše Podravski.hr.