Komentar D. Čupića uoči lokalnih izbora: Sezona 100 dana PR-a iz naših novaca

Denis Čupić | 8.2.2017. u 13:15h | Objavljeno u Aktualno

Lokalni izbori su sve bliže, bliži se magična brojka 100 dana do izbora, a mi građani ćemo iz dana u dan svjedočiti kupovanju popularnosti i vidljivosti našim novcem od političara aktualno na vlasti kako gradskoj, općinskoj tako i županijskoj razini.

Odjednom će se iznaći magična rješenja za svakodnevne probleme, medijski pompozno pratiti redovne aktivnosti koje su zapravo osnovna razina usluge koju nam javni sektor pruža.

Tako će postati normalno da je velika medijska vijest da je neki dogradonačelnik ili dožupan potpisao sufinanciranje lokalne ambulante, škole, katastra. To će se medijski intenzivno prezentirati, naša lokalna politička zvijezda će se promovirati kao da je u najmanju ruku posegnuo u svoj novčanik i dao svoje novce za neku uslugu za koju bi mi građani mu trebali biti iznimno zahvalni.

Ali, to će platiti iz naših novaca, koje mi kao porezni obveznici uplaćujemo u proračun. Ali, prikazat će nam ponosno kako nam našim novcima osigurava temeljnu funkciju na koju imamo kao građani i kao porezni obveznici elementarno pravo.

Ali, ostavit će nam dojam da mu moramo biti zahvalni jer eto misli na naše dobro iako bi to trebao biti njegov jedini i osnovni zadatak.
Tako će nam i neki lokalni političar objasniti kako je baš on zaslužan da kad nas za vikend zaboli šuplji zub imamo kuda otići. Reći će da je baš on potpisao taj ugovor.

Slikati će se kada ga potpisuje, smješkati će se samodopadno. No neće nam nikada reći da smo to mi platili iz proračuna koji kao građani punimo, a on i njegove kolege zdušno prazne. Dobro, ruku na srce, ovaj puta barem na nešto što je na korist građana iako bi se moralo smatrati elementarnim pravom građana, osiguranika i poreznih obveznika.

Možda da ipak budemo fer i zahvalimo da ti novci nisu otišli nekom podobnom konzultantu ili PR-ovcu. Pa hvala vam političari da tako srčano brinete o nama našim novcima. Biti ćemo iznimno zahvalni, posebno kada nas zaboli taj šuplji zub. Dobrodošli u sezonu demagogije plaćene našim novcem, dobrodošli u sezonu šupljeg zuba.

Denis Čupić

Označeno u