Knapić, koji i dalje prosvjeduje ispred suda, piše Državnom sudbenom vijeću

vv | 8.10.2018. u 15:36h | Objavljeno u Aktualno

Željko Knapić, koji nastavlja s prosvjedom ispred zgrade varaždinskog pravosuđa zbog svog slučaj s kojim je ovih dana upoznao i Željka Šarića, predsjednika Državnog sudbenog vijeća, nezadovoljan je odlukom trojice sudaca varaždinskog Županijskog suda, koji su svojedobno ukinuli nepravomoćno rješenje o otvaranju istrage.

- Strahotu koju su tada napravili do sada niti jedan sudac nije napravio, a sigurno niti neće.  Oni su zabranili istragu, koju je svojim rješenjem otvorio sudac istoga suda i donjeli pravomoćnu sudsku presudu bez suđenja i bez mogućnosti žalbe, navodi Knapić u otvorenom pismu.

Nekoliko vrhunskih pravnih stručnjaka, kako dodaje, reklo mu je „da nikakvih pravnih zapreka da se provede istraga nije bilo“ - samo interesi.

-Sve je to napravljeno da se zaštiti osoba protiv koje je pokrenuta istraga, jedan kamatar sa 550 slučajeva kamatarenja, prevarant, utajivač poreza... Sve je to mogao jer su preko njega kamatarili službenici iz svih državnih institucija plus bankari i privrednici i on ih je, kako se to kaže držao „na kratkoj uzici“ te su ga oni zbog toga štitili do neslućenih razmjera, navodi.

Zbog novaca ili ogromnih utjecaja, kako dodaje, oni su stali u obranu jednog perfidnog, ogromnog i strašnog kriminala.

- Meni i mojoj familiji život više ne možete vratiti, ali nemojte dozvoliti ovim korupiranim sucima da i dalje obavljaju svoju dužmost koja bi trebala biti časna i profesionalna, počnite čistiti instituciju pravosuđa od takvih kriminalnih elemenata u svojim redovima, nemojte dozvoliti da je i dalje sramote. Napravite prvi korak da pravosuđe prestane biti etiketirano kao najgori i najlošiji dio društva u našoj javnosti kao i u Evropi, rješite se ovih i ovakvih sudaca, piše Knapić u otvorenom pismu.