Kako je šefica pravne službe OBV izgubila radno mjesto zbog – pakiranja pozivnica?!

| 11.12.2017. u 15:07h | Objavljeno u Aktualno

Općinski sud u Varaždinu odbio je tužbu Snježane Cerjan, bivše pomoćnice ravnateljice za pravne poslove Opće bolnice Varaždin, koja se žalila da ju je OBV neopravdano razriješila s položaja voditelja Odjela općih, pravnih i normativnih poslova.

Cerjan smatra da ju je OBV namjeravala diskreditirati i sniziti plaću, a sve zato što je ona podržavala bivšu ravnateljicu Sanju Zember u postupku smjene. Naime, Upravno vijeće bolnice, od kojeg je Cerjan tražila zaštitu prava, njezin zahtjev smatra neosnovanim te potvrđuje odluku ravnatelja Nenada Kudelića, koji je došao nakon Zember, o razrješenju zaposlenice s dužnosti.

Bolnica je odluku o razrješenju Cerjan donijela navodeći da je kršila propise i Opći akt kojim se uređuju ravnopravni odnosi zaposlenika te da je iskoristila svoj položaj pomoćnice ravnateljice da bi utjecala na volju pet radnika bolnice da bi pomogli pakirati pozivnice za kongres pravnika u zdravstvu.

Cerjan je, međutim, ukazivala da nije povrijedila propise ni opći akt bolnice jer su radnici pakirali pozivnice dobrovoljno i pod pauzom, ali da je i bolnica dopustila da radnici pakiraju pozivnice za vrijeme stanke zbog čega joj nije jasno što joj se uopće stavlja na teret te smatra da ti razlozi nisu osnova da ju se razriješi. To tim više što joj bolnica, nakon donošenja odluke o razrješenju, nudi novi dodatak 4 ugovora o radu za mjesto v.d. voditelja Odsjeka, a koje radno mjesto, također, predstavlja rukovodni kadar.

Zbog toga Cerjan smatra da je, ustvari, namjera bolnice diskreditirati ju i sniziti joj plaću jer je u postupku smjene bivše ravnateljice bila uz nju. Uz to, navodi da je bolnici iskazana javna zahvala s kongresa zbog pomoći u organizaciji, a što bolnici nikako ne može predstavljati štetu. Također, tvrdi da je bolnica uzela izjave radnika tek nakon što je ona podnijela Upravnom vijeću zahtjev za zaštitu prava, a što također upućuje na činjenicu da kod donošenja odluke o razrješenju nisu bile bitne činjenice, nego želja za njenom smjenom s mjesta voditelja.

Što je u odgovoru na tužbu navela bolnica, ali i što je ocijenio sud, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti