Kako je NO Čistoće Varaždin skočio s 5 na 11 članova, koji su dobili i 700 kn Foto: Krešimir Đurić

Kako je NO Čistoće Varaždin skočio s 5 na 11 članova, koji su dobili i 700 kn

Varaždinske vijesti | 4.3.2019. u 18:18h | Objavljeno u Aktualno

- U Nadzornom odboru Čistoće ima 11 članova, a taj broj članova nemaju ni neke multinacionalne kompanije, koje upravljaju milijardama, a ne tvrtka s prometom od nekoliko milijuna kuna - ustvrdio je Alen Leverić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije, dodajući da je NO Čistoće Varaždin „zakazao pa treba snositi posljedice lošeg nadzora poslovanja koje traži bolju organizaciju“.

- Smanjenjem nadzornog odbora Čistoća bi bila operativnija, a naši sugrađani bi imali kvalitetniju i bolju uslugu, istovremeno uz manje cijene - napomenuo je Leverić, koji se založio i za mobilna reciklažna dvorišta po kvartovima koja bi osigurala lakše zbrinjavanje, posebice starijim sugrađanima.

NO Čistoće Varaždin nije oduvijek bio (preko) brojan. Prema Društvenom ugovoru iz 2014. njegov Nadzorni odbor imao je svega pet članova, koji su posao nadziranja poslovanja obavljali bez naknade. Ali to nije dugo potrajalo. Naime, iste je godine održana Skupština društva na kojoj je tadašnji gradonačelnik Goran Habuš predložio uvođenje naknade članovima NO od 700 kuna mjesečno, dok je Marijan Kostanjevac predlagao 200 kuna po održanoj sjednici. Na istoj je Skupštini i broj članova skočio za šest, odnosno na jedanaest!

 

Galerija slika