Kako je i najavio, tijekom nastavka sjednice Gradskog vijeća odgođena je točka nagodbe

| 10.6.2019. u 09:55h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom današnjeg nastavka 19. sjednice Gradskog vijeća ipak se nije glasovalo o spornom prijedlogu nagodbe vezano za spor između Grada Varaždina i T&H Investa, a koji je na prošloj sjednici Gradskog vijeća podijelio gradske vijećnike. Da će se točka skinuti s dnevnog reda, gradonačelnik Ivan Čehok najavio je nekoliko dana uoči sjednice.
Prema njegovim riječima, nakon konzultacija s klubom vijećnika HDZ-a, zaključili su da se nagodba skine s dnevnog reda, ali će je vratiti kad će se odlučivati i o zbrinjavanju bala, što će biti uskoro, najavio je Čehok.

- S obzirom da imamo odluku međustranačkog vijeća da to bude integralno rješenje, tu ćemo točku vratiti kad budemo prvi puta raspravljali i o zbrinjavanju bala. S obzirom da su vijećnici imali pitanja oko dokumentacije, koja nedostaje, priložit ćemo i te dokumente kada točka dođe ponovno na dnevni red. Pred vas ćemo doći s prijedlogom i u sklopu toga će ići i ova točka nagodbe jer se bez rješavanja imovinsko-pravnih odnosa neće moći riješiti niti bale - pojasnio je gradonačelnik te je najavio formiranje posebnog povjerenstva za praćenje pregovora i razgovora s resornim Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Gradonačelnik je pozvao predsjednike svih klubova vijećnika da budu članovi tog povjerenstva, ali su predstavnik SDP-a Neven Bosilj i predstavnica Reformista Natalija Martinčević odbili sudjelovati u njegovu radu, kaže Čehok.

- Bosilj i Martinčević rekli su da ne bi sudjelovali, tako da ćemo imati tročlano povjerenstvo (Gotić, Lešina) uz Avara kao zamjenika gradonačelnika, te ćemo tu biti predsjednik Gradskog vijeća i ja. Jedina svrha tog povjerenstva je da se ne dogodi ono što se događalo u šest godina prošloga mandata kad se nije znalo što je rekao ministar, što fond, a što Habuš i stručnjaci. To će povjerenstvo biti na svim razgovorima tako da ćete imate informaciju o svakom zarezu, ne želimo raditi netransparentno nego da imate cjelovitu sliku o svemu - poručio je gradonačelnik vijećnicima.

Označeno u