Je li Grad poništio postupak javne nabave za VI. OŠ Varaždin ili Dječji vrtić Varaždin? Foto: VV arhiva

Je li Grad poništio postupak javne nabave za VI. OŠ Varaždin ili Dječji vrtić Varaždin?

V.M./Varaždinske vijesti | 3.1.2017. u 09:53h | Objavljeno u Aktualno

Je li Grad Varaždin poništio postupak javne nabave za rekonstrukciju školske zgrade i dogradnju sportske dvorane VI. osnovne škole Varaždin ili javnu nabavu za izvođenje radova na sanaciji objekta Dječjeg vrtića Varažin?

Naime, iz Odluke o poništenju javne nabave nije jasno o kojem se objektu radi, iako je dokumentacija objavljena pod postupkom za rekonstrukciju i dogradnju VI. OŠ Varaždin.

U Odluci stoji da se temeljem Zakona o javnoj nabavi poništava otvoreni postupak javne nabave radova na rekonstrukciji postojeće školske zgrade i dogradnji sportske dvorane VI. osnovne škole Varaždin, prva faza.

Odluka je objavljena u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske.

Međutim, u obrazloženju Odluke koje se poništava navodi se da je Grad Varaždin proveo otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova na sanaciji objekta Dječjeg vrtića Varaždin.

Nadalje se navodi da procijenjena vrijednost nabave izbosi 6.858.000,00 kuna bez poreza na dodanu vrijednost.

Kao razlog poništenja postupka navodi se nedonošenje proračuna prije početka proračunske godine, već se od 1. siječnja 2017. godine provodi privremeno financiranje.

- Slijedom navedenog, a uzimajući u obzir odredbe članka 42. stavka 7. zakona o proračunu kojima je izrijekom zabranjeno preuzimanje novih financijskih obaveza, odnosno potpisivanje novih ugovora i pokretanje postupaka javne nabave. Naručitelj poništava ovaj postupak javne nabave prije isteka roka za dostavu ponuda - stoji u Odluci.

Radi li se o nečijoj pogrešci ili su nadležne službe u Gradu Varaždinu samo prekopirale više dokumenata, tek će se vidjeti...