Izaslanstvo Grada Buzeta u radnom posjetu Varaždinskoj županiji Foto: Varaždinska županija

Izaslanstvo Grada Buzeta u radnom posjetu Varaždinskoj županiji

| 5.4.2019. u 21:00h | Objavljeno u Aktualno

Na radnom sastanku sa županom Varaždinske županije Radimirom Čačićem i suradnicima je u petak, 5. travnja, bilo izaslanstvo Grada Buzeta predvođeno gradonačelnikom Sinišom Žulićem.

Budući da se Grad Buzet priprema za projekt uspostave javno-privatnog partnerstva u povijesnoj gradskoj jezgri, u palači Bigatto u kojoj je smješten gradski Zavičajni muzej, stigli su u radni posjet kako bi doznali iskustva Varaždinske županije koja je ostvarila najveći broj projekata po modelu javno-privatnog partnerstva u Hrvatskoj.

Osim što ima najviše iskustava i podataka o provedbi tog modela, Varaždinska županija je ujedno jedina u Hrvatskoj realizirala projekt JPP-a na zaštićenom kulturnom dobru: Županijska palača na Franjevačkom trgu, u samom središtu Varaždina, temeljito je obnovljena upravo putem modela javno-privatnog partnerstva.

Grad Buzet provodi projekt RESTAURA – Revitalizacija povijesnih građevina kroz model javno-privatnog partnerstva, u kojem imaju još devet partnera iz četiri države centralne Europe.

Na sastanku su bili i zamjenica gradonačelnika Buzeta Ana Pernić sa suradnicima, te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Vlasta Zuber i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Klaudija Brezovec.

radimir_cacic_sinisa_zulic.JPG

Označeno u