Ivan Čehok: Štitit ću ljude s liste od laži i uvreda!

| 16.2.2018. u 11:41h | Objavljeno u Aktualno

- Ove bedastoće koje se pišu o Denisu Mladenoviću...On nije zaposlen odlukom Grada Varaždina već su ga sportaši jednoglasno zaposlili zbog njegovih kompetencija i stručnosti. On je bio na mojoj listi, točno, i ja se ponosim svojom listom i štitit ću ljude s liste od laži i uvreda! - rekao je to prilikom današnjeg kolegija gradonačelnik Ivan Čehok osvrćući se na nedavno zapošljavanje Mladenovića u Zajednici sportskih udruga grada Varaždina (ZSU).

SDP-u, koji poteže pitanje njegova zapošljavanja, poručio je da pripaze on "ne istjera zeca iz grmlja".

- Bolje je za njih da ja ne progovorim kako se posljednjih pet godina zapošljavalo u ZSU! Tamo se zapošljavala rodbina visokopozicioniranih čelnika SDP-a, a riječ je o ljudima koji ne znaju ni loptu baciti! Mi nismo ni na koga utjecali, ni ja, niti moji zamjenici! Ja nisam ni znao o tom zapošljavanju. On je bio na mojoj listi i hvala Bogu ako mu je to bila prednost pri zapošljavanju jer su između nekoliko stotina kandidata za gradske vijećnike građani odlučili dati glas mojoj listi i mojim kandidatima pa tako i njemu. Dakle, on ima kompetencije, sportaš je, ima fakultet i prirodno je da je zaposlen - poručio je Čehok dodavši da ZSU mogu tek sugerirati da ubuduće raspisuje javni natječaj prilikom zapošljavanja.

Ponovio je kako aktualna gradska vlast neće zapošljavati ljude jer su im ideološki ili politički srodni.

- U Gradu Varaždinu nema uhljebljivanja. Štoviše, broj zaposlenih smo smanjli za 10 posto kako bismo došli na optimalnu razinu organizacije. Uštedjet ćemo milijun kuna koje ćemo preusmjeriti na druge projekte - napomenuo je.

Označeno u