Vijećnici iz prošlog saziva Gradskog vijeća vratili su tablete Foto: VV arhiva

IMA SE, MOŽE SE Novoj gradskoj vlasti trebaju i novi mobiteli i novi tableti

| 28.8.2017. u 16:04h | Objavljeno u Aktualno

Iako se to ne bi moglo zaključiti iz rezultata rada, osobito na području privlačenja novca iz EU fondova, Grad Varaždin itekako vodi brigu o tome da njegovi zaposlenici i vijećnici budu opremljeni suvremenim komunikacijskim i informatičkim uređajima. Naime, Grad je odlučio nabaviti trideset tableta za gradske vijećnike, iako je to isto učinio i u jesen 2014. godine. Uz to, stižu i novi mobiteli.

Zaključno do 22. kolovoza prikupljale su se ponude u postupaku nabave tableta za potrebe rada Gradskog vijeća Grada Varaždina. Budući da je procijenjena vrijednost nabave svega 39.000 kuna (bez PDV-a), odnosno manja je od 200.00 kuna, koliko je propisano Zakonom o javnoj nabavi, proveden je postupak jednostavne nabave.

Kriterij odabira ponude je najniža cijena ponude, uz obvezu ispunjenja svih uvjeta i zahtjeva. Tako, između ostalog, tableti ne smiju biti korišteni, odnosno moraju doći s ambalažom te ne smiju biti reparirani. Iako se u troškovniku navodi da je želja Grada nabava 30 tableta marke Lenovo tab 4 10“, pristali bi i na neki drugi jednakovrijedan uređaj koji mora biti nov, s godinom proizvodnje 2017., operativnog sustava Android 7.0 te LCD zaslonom dijagonale najmanje 10“ inča i rezolucije minimalno 1280x800 piksela. Naravno, uz nabavu tableta, ide i nabava pripadajućih zaštitnih etuija.

Grad Varaždin nabavio je i prije tri godine teblete vijećnicima u prošlom sazivu Gradskog vijeća, pa smo pitali što se s njima dogodilo.

- Vijećnici iz prošlog saziva Gradskog vijeća vratili su tablete nakon isteka mandata. Tableti nabavljeni za prošli saziv Gradskog vijeća svojim tehničkim specifikacijama ne podržavaju novije verzije operativnih sustava, koje su preduvjet za instalaciju aplikacija za rad Gradskog vijeća. Usto, istekla im je garancija, došlo je do kvarova i otkazivanja ključnih dijelova poput matične ploče, ekrana, baterija i/ili konektora punjača, a popravak van garantnog roka nije isplativ - objasnili su nam u Gradu.

Kakve će pak mobitele dobiti, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti