Ideje za prostor bivše vojarne u Optujskoj: Od doma za starije i dječjeg vrtića do hotela i - zatvora

| 18.3.2018. u 10:03h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je Grad Varaždin objavio poziv građanima da predlože sadržaje za prostor bivše vojarne u Optujskoj, prijedloga za to što bi tu moglo biti ne manjka, sudeći barem prema javljanjima na društvenim mrežama. Prema komentarima na društvenim mrežama, može se zaključiti da bi se taj prostor prije svega trebao prenamjeniti za novi dom umirovljenika, budući da je prijeko potreban jer trenutni nema dovoljno kapaciteta, a zbog sličnog je razloga često predlagan i dječji vrtić.

Bilo je tu i ideja da se u Optujsku premjesti Javna vatrogasna postrojba, koja se trenutno nalazi u središtu Varaždina, zbog čega je izazov brzi izlazak na intervencije. Zajedno s vatrogascima, predlažu neki, trebala bi se premjestiti i policija. Uz to, bila je i ideja da se tamo premjesti cijela bolnica kako bi svi odjeli bili na jednome mjestu.

Neki žele i da se vojarna pretvori u hotel kako bi se potaknuo razvoj turizma, zatim da se preuredi u stanove za mlade parove s djecom uz mogućnost beskamatne kupnje, pa park i prostor za mlade, konjički klub, ali i Centar za rehabilitaciju za djecu s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Neki su se pitali što će na kraju biti s vojskom koja se trebala vratiti, dok su neki ipak bili skeptični jer “nas će se sigurno pitati”.

Naravno, ima i komentara druge vrsta, poput onih da bi se tu mogli biti drugi prostori koji nedostaju, poput javne kuće, zatvora za političare...