I TOGA IMA Predsjednik uprave Zagorja, M. Bunić, ovršio Max Bögl Internatonal, odnosno "Arenu"

| 11.9.2017. u 12:33h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom da mu njemački građevinski gigant Max Bögl International SE, suvlasnik poduzeća Zagorje, koje je jedini vlasnik tvrtke Zagorje Tehnobeton, nije dobrovoljno isplatio 2,72 milijuna eura zajedno s kamatom na dan isplate, koliko je bio u obvezi prema odluci Stalnog arbitražnog sudišta pri HGK, predsjednik uprave Zagorja i njegov bivšisuvlasnik Miroslav Bunić pokrenuo je ovršni postupak na varaždinskom Općinskom sudu.

Sukladno prijedlogu i sudskom rješenju o ovrsi od 24. kolovoza, Bunić je stekao založno pravo nad poslovnim udjelima koje Max Bögl International SE ima u Max Bögl Croatia, tvrtki koja je izgradila Arenu Varaždin i njome upravlja do isteka ugovora o JPP-u.

Budući da je Bunić stekao založno pravo nad tri poslovna udjela koji čine 100 posto temeljnog kapitala MaxBögl Croatia, ne dogodi li se neki obrat, upravljanje dvoranom na Dravi moglo bi prijeći u hrvatske ruke i prije isteka 25 godina, koliko se navodi u ugovoru o JPP sklopljenom između grada Varaždina i Max Bögl Croatia, slijednika Max Bögl Tehnobetona, kojeg su osnovali Max Bögl International i Zagorje Tehnobeton, ali je prije dvije godine njemačko poduzeće postalo jedini osnivač...

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti