I TOGA IMA Bivši ravnatelj JU Gradski bazeni kao savjetnik v.d.-u prima ravnateljsku plaću

| 19.10.2017. u 08:58h | Objavljeno u Aktualno

Iako je “vrući”, pogotovo ako se uzme u obzir sve što se tu događalo, za stolac ravnatelja Javne ustanove Gradski bazeni Varaždin vlada veliki interes.

Naime, na natječaj za ravnatelja na mandat od četiri godina stiglo je sedam prijava, a njegovo/njezino ime najvjerojatnije će biti poznato nakon sjednice Upravnog vijeća.

- Na sjednici će se otvarati njihove prijave, tako da sada ne znam tko su kandidati. Razmotrit će se odgovaraju li one uvjetima natje- čaja, a potom će oni koji su ušli u najuži izbor navjerojatnije biti pozvani na razgovor - pojasnio je zamjenik predsjednice UV Stjepan Cepanec. No, iako naglašava da ne zna tko se sve prijavio, već se naveliko nagađa ne samo o imenima kandidata, nego čak i o imenu novog ravnatelja.

Među kandidatima se tako spominju ravnatelj jedne osnovne škole blizu Varaždina, zatim jedna od spasiteljica na bazenima, pa čak i djelatnik bazena koji je u slučaju lažnih “studentskih ugovora” priznao krivnju zbog pomaganja u utaji poreza ili carine te je osu- đen na uvjetnu zatvorsku kaznu od osam mjeseci.

Uz njih, kao kandidat se spominje i član UV koji se i 2015. kandidirao za to radno mjesto, a koji je, po svemu sudeći, i najizgledniji kandidat za ravnatelja. I dok se traži novi ravnatelj JU Gradski bazeni, smijenjeni ravnatelj Mladen Putar i dalje radi u JU, i to na mjestu savjetnika za energetske projekte v.d. ravnatelja Borisu Šamecu, koji je bio voditelj tehničke službe u JU.

Putar kao savjetnik prima ravnateljsku plaću, kao i Šamec. Štoviše, on, a ne v.d. ravnatelja, i dalje sjedi u uredu ravnatelja, a Upravno je vijeće tužio jer je nezakonito smijenjen s mjesta ravnatelja JU Gradski bazeni. Sve to Putar i potvrđuje.

- Svi su navodi točni, no špekulacije da nemam ugovor o radu za radno mjesto savjetnika su netočne. Imam ugovor - kratko je poručio Putar. Na naše pitanje hoće li savjetnik biti i novom ravnatelju, ističe da ne zna, dok zamjenik predsjednice UV Cepanec napominje da će novi ravnatelj odlučiti hoće li mu trebati savjetnik.

Označeno u