HNS Varaždin: Bosilj nepotrebno opteretio građane Varaždina većim porezima Foto: VV arhiva / RTL

HNS Varaždin: Bosilj nepotrebno opteretio građane Varaždina većim porezima

Varaždinske vijesti | 27.2.2024. u 13:27h | Objavljeno u Aktualno

Podružnica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata grada Varaždina poziva gradsku vlast da iskoristi višak prihoda od poreza na dohodak za povećanje socijalne pravde i solidarnosti u gradu

Podružnica HNS-a Grada Varaždina priopćenjem se oglasila vezano uz odluku o povećanju stope poreza na dohodak na 22% i 33% za 2024. godinu.

- Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati Podružnice Varaždin podsjeća javnost da je još u studenom prošle godine upozoravala Grad Varaždin da ne treba dizati porez na dohodak i ostale gradske poreze i namete, jer će se zbog povećanja plaća ionako bolje puniti gradska blagajna. Na naše argumente, gradonačelnik Bosilj, njegov zamjenik Marković i vrhuška SDP-a odgovarali su kako mi ne znamo niti čitati proračun niti planirati prihode - priopćili su iz varaždinskog HNS-a.

- Sada se pokazalo da smo bili u pravu, da su oni bili u krivu i da su oni lagali građane Varaždina. Uspoređujući siječanj 2023. sa siječnjem 2024. godine, prihodi u Varaždinu su skočili za nevjerojatnih 36 posto!!! To znači da je gradonačelnik Bosilj nepotrebno opteretio građane Varaždina većim porezima, umjesto da im je olakšao život u ovim teškim vremenima - naveli su.

- No, kada već imaju taj neočekivani višak prihoda (barem za njih, mi smo ionako rekli da će se to dogoditi), predlažemo gradskoj vlasti da pokaže malo socijalne osjetljivosti i solidarnosti prema svojim sugrađanima. Konkretno, predlažemo da se povećaju i cenzus i iznos za uskrsnice za umirovljenike te da se isplati jednokratna pomoć svim potrebitima u našem gradu povodom Uskrsa - stoji u priopćenju HNS-a.

- Ovo su samo neke od mjera koje bi gradonačelnik Bosilj i njegova SDP-ova većina mogli poduzeti da pokažu da im je stalo do građana Varaždina, a ne samo do njihovog novca. Mi u HNS-u smo uvijek bili i bit ćemo na strani građana i zalažemo se za pravedniju i humaniju raspodjelu javnih sredstava. Pozivamo gradsku vlast da nas posluša i učini isto - poručili su iz Podružnice HNS-a Grada Varaždina.

hns_rast_prihoda_-_Varazdin_27022024.jpg