HDZ: Nijedna dosadašnja Vlada nije pokazivala toliki interes za sjever Hrvatske

Varaždinske vijesti | 4.7.2018. u 15:02h | Objavljeno u Aktualno

Povodom današnjeg 4. sastanka Vlade RH, tj. premijera i ministara sa svim županima te predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predstavnika Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu u Varaždinu, iz HDZ-a Varaždinske županije odaslali su priopćenje u kojem ističu da nijedna dosadašnja Vlada nije pokazivala toliki interes za sjever Hrvatske.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Vezano na dolazak državnog vrha i svih župana, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac je izjavio da ni jedna dosadašnja Vlada nije pokazivala toliki interes za Sjever Hrvatske pa tako i za Varaždinsku županiju. Sve investicije koje se trenutačno provode imaju za cilj poboljšanje životnog standarda naših građana. Trenutačno je područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište, npr. projekt aglomeracije Varaždin u vrijednosti 856 milijuna kuna je u realizaciji, Hrvatske ceste u održavanje, izgradnju te projektiranje ulažu 51 milijun kuna, u izgradnju dnevne bolnice objedinjenog hitnog bolničkog prijema, energetsku obnovu, objekt palijativne skrbi u Novom Marofu, nabavu medicinskih uređaja, u izgradnju spinalnog centra se ulaže oko 375 milijuna kuna, u provođenju EU projekata u obrazovanju 94 milijuna kuna, u pripremi je dogradnja, sanacija i izgradnja novih objekata u školstvu u iznosu od 200 milijuna kuna, odnosno nema područja koje nije zahvaćeno radovima. Također podsjećam da smo započeli s povratkom bitnih institucija u Varaždin kao što je Dopisništvo HTV-a te povratak Hrvatske vojske, odnosno Bojne Puma.

Dolazak Vlade i župana u Varaždin pozdravio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan dodavši da je ovo još jedan dokaz da smo uspostavili vertikalu grad - županija - država, i da Plenkovićeva Vlada vodi brigu o interesu Grada Varaždina i Varaždinske županije. Dodao je da će danas biti prilike razgovarati ne samo o projektima koji su u tijeku, već i o novim, kao što je kampus FOI – faza II, projektu koji je od prioritet za jačanje visokoškolskog obrazovanja u sjevereozapadnoj Hrvatskoj. Također, Habijan je rekao da mu je drago što je u sinergiji s Vladom RH započelo rješavanje svih naslijeđenih problema, nekorištenje državne imovine, nerješavanje problema baliranog otpada, prometne infrastrukture itd. Ujedno je najavio obnovu dječjih vrtića, osnovnih škola i HNK u Varaždinu.

Nakon navedenog sastanka u Varaždinskim Toplicama održat će se sastanak Andreja Plenkovića sa stranačkim dužnosnicima iz Varaždinske županije.

Označeno u