Habuš: Upitno je održavanje ovogodišnjeg Špancirfesta

M.P./Varaždinske vijesti | 30.3.2017. u 17:49h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li Varaždinci ove godine zbog ne donošenja proračuna ostati bez Špancirfesta? Na to je, naime, na današnjoj sjednici ukazao još uvijek aktualni gradonačelnik Goran Habuš najavljujući sutrašnju hitnu sjednicu Gradskog vijeća i novi prijedlog proračuna za 2017. godinu.

- U prvom je prijedlogu proračuna za Špancirfest osigurano 700.000 kuna, u drugom je prijedlogu smanjeno na 500.000 kuna, no u ovom trenutku za Špancirfest imamo 0 kuna jer nemamo proračun - poručio je Habuš dodavši da trenutno ne može niti potpisati zaključak kojim Turističkoj zajednici daje na korištenje javne površine bez naknade. Turistička zajednica pak bez tog zaključka ne može potpisati ugovore sa sponzorima u kojima stoji da će njima bez naknade dati na korištenje javne površine.

- Sponzori bez toga ne žele potpisati ugovor, a Turistička zajednica to ne može navesti u ugovoru jer ja ne mogu dati takav zaključak. Ako se to ne donese, i Špancirfest se nalazi u nepovoljnoj situaciji jer ako im nećemo dati javne površine bez naknade, neće biti sponzora - naveo je Habuš.

Ako se ne donese proračun, poručuje da neće biti ni Ljeta na Kapucinskom s odbojkaškim igralištem i plažom za djecu, a upitno je i održavanje Gourmeta.

 

Označeno u