Gradski vijećnici i zaposlenici u sporovima s Gradom Varaždinom od gotovo pola milijarde kuna

Napisao/la: -

Bilo kao tuženik ili tužitelj, Grad Varaždin je u ovom trenutku u čak 42 spora ukupne vrijednosti od 385 milijuna kuna! Kako je tek nekolicina od tih sporova u međuvremenu pravomoćno okončana, postoji opasnost da će značajan novac iz gradskog proračuna otići na sporove, odnosno odvjetničke troškove, umjesto na ulaganja, pomoć građanima i tome slično.

Najveći broj tužbi, ali i protutužbi, “zaredao” se tijekom 2011., 2012. i 2013. godine. Najviše njih podnijeto je Trgovačkom sudu u Varaždinu – 25, gdje su potom započeli i parnični postupci. Najviše ih se vodi oko (ne)ispunjenja ugovornih obveza ili pak utvrđenja ništetnosti sklopljenih ugovora između Grada i neke od tvrtki povezanih s poduzetnikom, a danas i gradskim vijećnikom, Davorom Pataftom.

U velikoj većini parnica tako se često, ili kao tužitelj ili kao tuženik, pojavljuju tvrtke T7 VIS, T7 Grupa, T&H Invest (ranije T7 VIS), Winair te Techtex (bivši VIS PT TEXTILE). Primjerice, tu je spor od 15,4 milijuna kuna koji su JUGS-a i Grad pokrenuli protiv T7 VIS-a radi djelomičnog raskida ugovora te spor od 33,2 milijuna kuna koji su radi isplate novčanog iznosa protiv JUGS-a i Grada pokrenuli Prvi faktor i T7 VIS.

Nadalje, na varaždinskom Trgovačkom sudu vodi se i parnica “teška” 31,3 milijuna kuna koju su JUGS i Grad Varaždin protiv tvrtki T7 VIS i T7 grupa pokrenuli radi utvrđivanja ništetnosti ugovora o zajedničkoj suradnji na POSu Banfica, ali i parnica od 12,4 milijuna kuna pokrenuta protiv Ekos Holdinga radi utvrđenja ništavnosti sporazuma o kupoprodaji nekretnina na lokaciji Vilka Novaka II.

Ekos Holding je JUGS i Grad istovremeno tužio radi isplate 14,4 milijuna kuna na temelju spomenutog sporazuma. Tako- đer, tu je i 7,8 milijuna kuna “težak” spor koji je T&H Invest pokrenuo protiv JUGSa i Grada radi isplate na temelju ugovora o zajedničkoj suradnji na projektu POS-a Banfica I...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Varaždisnkih vijesti

Martina Pižeta

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.