Gradski vijećnici i zaposlenici u sporovima s Gradom Varaždinom od gotovo pola milijarde kuna

| 2.10.2017. u 16:53h | Objavljeno u Aktualno

Bilo kao tuženik ili tužitelj, Grad Varaždin je u ovom trenutku u čak 42 spora ukupne vrijednosti od 385 milijuna kuna! Kako je tek nekolicina od tih sporova u međuvremenu pravomoćno okončana, postoji opasnost da će značajan novac iz gradskog proračuna otići na sporove, odnosno odvjetničke troškove, umjesto na ulaganja, pomoć građanima i tome slično.

Najveći broj tužbi, ali i protutužbi, “zaredao” se tijekom 2011., 2012. i 2013. godine. Najviše njih podnijeto je Trgovačkom sudu u Varaždinu – 25, gdje su potom započeli i parnični postupci. Najviše ih se vodi oko (ne)ispunjenja ugovornih obveza ili pak utvrđenja ništetnosti sklopljenih ugovora između Grada i neke od tvrtki povezanih s poduzetnikom, a danas i gradskim vijećnikom, Davorom Pataftom.

U velikoj većini parnica tako se često, ili kao tužitelj ili kao tuženik, pojavljuju tvrtke T7 VIS, T7 Grupa, T&H Invest (ranije T7 VIS), Winair te Techtex (bivši VIS PT TEXTILE). Primjerice, tu je spor od 15,4 milijuna kuna koji su JUGS-a i Grad pokrenuli protiv T7 VIS-a radi djelomičnog raskida ugovora te spor od 33,2 milijuna kuna koji su radi isplate novčanog iznosa protiv JUGS-a i Grada pokrenuli Prvi faktor i T7 VIS.

Nadalje, na varaždinskom Trgovačkom sudu vodi se i parnica “teška” 31,3 milijuna kuna koju su JUGS i Grad Varaždin protiv tvrtki T7 VIS i T7 grupa pokrenuli radi utvrđivanja ništetnosti ugovora o zajedničkoj suradnji na POSu Banfica, ali i parnica od 12,4 milijuna kuna pokrenuta protiv Ekos Holdinga radi utvrđenja ništavnosti sporazuma o kupoprodaji nekretnina na lokaciji Vilka Novaka II.

Ekos Holding je JUGS i Grad istovremeno tužio radi isplate 14,4 milijuna kuna na temelju spomenutog sporazuma. Tako- đer, tu je i 7,8 milijuna kuna “težak” spor koji je T&H Invest pokrenuo protiv JUGSa i Grada radi isplate na temelju ugovora o zajedničkoj suradnji na projektu POS-a Banfica I...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Varaždisnkih vijesti

Označeno u