Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, postao potpredsjednik Udruge gradova Foto: Grad Ludbreg

Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, postao potpredsjednik Udruge gradova

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.11.2017. u 15:47h | Objavljeno u Aktualno

U Vodicama je, u sklopu 9. Susreta gradonačelnika i poduzetnika, održana Skupština Udruge gradova, a ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić izabran je za potpredsjednika Udruge, kao predstavnik manjih gradova.

Novi mandat dobio je zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, dok je za drugog potpredsjednika izabran gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić.

Nakon izbora Bilić je najavio da će u Udruzi gradova inicirati izmjene statuta radi dodatne demokratizacije same organizacije, a jedan od ciljeva je da Udruga gradova postane aktivniji čimbenik u procesu reforme lokalne samouprave.

-Zahvaljujem na povjerenju koje mi je ukazano izborom na mjesto potpredsjednika Udruge gradova koja ima više od 120 članova. Treba istaknuti da gradovi učlanjeni u Udrugu obuhvaćaju više od 2,7 milijuna stanovnika odnosno više od 60 posto ukupnog stanovništva Hrvatske. Upravo iz tog razloga, i činjenice da mi kao gradonačelnici najbolje znamo situaciju na terenu, Udruga mora zauzeti jaču i čvršću poziciju kada je u pitanju reforma lokalne samouprave – istaknuo je novoizabrani potpredsjednik, SDP-ov Bilić te dodao kako prijedlozi i inicijative moraju dolaziti upravo od gradonačelnika, a ne da im netko šalje već gotov prijedlog zakona.

Bilić je ujedno najavio da će inicirati izmjene Statuta, kako bi došlo do dodatne demokratizacije izbornih procesa unutar same Udruge i kako Statuta ne bi bilo.

Označeno u