Ivan Čehok i Radimir Čačić Foto: Ivana Dreven/Reformisti

Gradonačelnik Ivan Čehok i župan Radimir Čačić obećali pomoći Varaždinu u Prvoj ligi

| 19.5.2019. u 13:10h | Objavljeno u Aktualno

Jučer se na stadionu Varteksa odigrala povijesna utakmica između NK Varaždina i NK Šibenika u kojoj je domaća momčad slavila s 3:1 golovima Leona Benka (2) i Dejana Glavice (1) čime je varaždinski drugoligaš osvojio Drugu HNL i izborio prvoligaški status za varaždinski nogomet nakon 8 godina izbivanja iz najvišeg ranga natjecanja. Gotovo svi na stadionu, unatoč prolomu oblaka i pljuska, su u euforiji dočekali zadnji sučev zvižduk čime je i službeno Varaždin osvojio drugu ligu, ali prvoligaški nogomet će iduće sezone zahtjevati veći angažman i organiziranost kluba pa samim time i financijsku pomoć koju su već obećali i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

- Mislim da je ovo što je NK Varaždin ostvario, stvarno veliki dobitak za grad. Grad je aktivno uključen u rad kluba, iako nekome izvana se ne čini tako i ljudi to ne znaju, međutim Grad je dosta uključen, ne samo u NK Varaždin, nego i u ostalim klubovima jer sada imamo dva nova prvoligaša i treba sve to voditi na jednoj višoj razini. Grad će sigurno naći dodatna sredstva jer smo svjesni da nam za Prvu ligu treba veći budžet - objasnio je Čehok.

- Prva liga će biti zahtjevna. Mi smo inzistirali da se postavi jedan ozbiljan i trajni sustav financiranja, neki gradovi i općine su na jedan sasvim najprizemljeniji politikanski razlog to odbili s osnovnom porukom da nedamo gradu Varaždinu, iako nije to ulaganje u Varaždin, nego u regiju, odnosno sasvim sigurno u našu županiju. Mi ćemo ih sigurno podržati jer već imamo osigurana sredstva, što je županijska skupština odobrila, ali sad stvarno postoje ozbiljni razlozi da i klub prozove sve one koji se prave glupljim, nego što je to nužno. Prva liga traži odgovornost regije, daje šansu, daje poticaj i otvara perspektivu mladim igračima te ih dodatno motivira. Sve imamo tu. Imamo infrastrukturu koja je izvanredna jer ovo je jedan prekrasan stadion. Moramo koristiti tu tradiciju, tu školu i velika imena oko kluba, a to potvrđuje i činjenica da podrška Dalića u ovom klubu i više nego značajno pomogla klubu da dođu tu gdje sada jest u Prvoj ligi - objasnio je Čačić.