Gradit će se rotor kod Plodina i cesta koja će spajati Optujsku i Hallerovu

| 18.11.2016. u 20:17h | Objavljeno u Aktualno

U ponedjeljak 21. studenog na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća vijećnici će raspravljati o rebalansu proračuna, a glavni razlog za rebalans je potreba otkupa zemljišta potrebnog za izgradnju rotora u Optujskoj ulici i ceste koja će spajati Optujsku ulicu i Hallerovu aleju.

- Izgradnja je poduprijeta od strane Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) za sanaciju crnih točaka u prometu, što znači da su sredstva jednim dijelom osigurana iz sredstava MUP-a, a jednim dijelom iz proračuna Varaždina - pojasnio je pročelnik za Komunal Mario Sambolec ovaj tjedan na konferenciji za novinare kojom je najavljena nadolazeća sjednica Gradskog vijeća.

Na njega se nadovezao varaždinski gradonačelnik Goran Habuš istaknuvši kako MUP određuje koje će rotore financirati i njihova odluka je bila da financiraju upravo ovaj rotor.

- Nama to dobro dođe da napravimo jednu potpuno novu prometnicu koja bi trebala rasteretiti ulazak u grad, a otvara se i novi kvart. Uspjeli smo doći do vlasnika, našli smo ga u Njemačkoj i eto, imamo priliku to otkupiti, dobiti sredstva od Ministarstva i riješiti jedno od kritičnijih raskrižja u gradu - kazao je Habuš.

Projektna dokumentacija za rotor je gotova, a pročelnik Mario Sambolec ističe kako je sve spremno za provođenje postupka javne nabave.

- Odmah po okončanju postupka počet će izgradnja. Ako sve bude u redu, moguće je da krenemo s izgradnjom još ove godine - kazao je Sambolec.