Grad Varaždin: Nastavit će s izgradnjom novih stanova za deficitarne kadrove

Varaždinske vijesti | 27.6.2019. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Stambeno POS naselje u Hrašćici dobiva sve više stanara. U Ulici Vjekoslava Cerovečkog gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok danas je obišao obnovljene stanove u koje će uskoro useliti novi stanari - deficitarni kadrovi u varaždinskim institucijama i ustanovama.

- Riječ je o završetku izgradnje POS stanova u Hrašćici. Trebalo je dovršiti unutarnje uređenje stanova za što je utrošeno 400 tisuća kuna. Uredili smo četiri stana, jedan je već prodan, a tri smo namijenili bolnici ali i drugim institucijama ako to bude potrebno za deficitarne kadrove. Prva četiri stana u Hrašćici već smo prošle godine obnovili i dali bolnici, a četiri liječnika su uselili u te stanove. Dakle ovdje još imamo tri na raspolaganju. Razgovarali smo s ravnateljem bolnice koji kaže da i dalje ima potreba. To je jedini način da zadržimo visokoobrazovani, nama potreban deficitaran kadar u gradu Varaždinu. U jesen krećemo sa još četiri stana koje ćemo urediti za kadrovske potrebe naših institucija. Ovime pokazujemo ne samo svoju socijalnu osjetljivost nego pokazujemo da brinemo i o onim institucijama koje nisu u našoj nadležnosti - istaknuo je gradonačelnik Čehok i najavio da će Grad Varaždin nastaviti POS izgradnju stanova.

- Potrebe za POS stanovima itekako ima. Eto danas je od 14 zainteresiranih zaključeno jedanaest predugovora za stanove u POS-u kod Ulice Vilka Novaka. Taj projekt je potpuno nepotrebno bio prekinut 2013. godine, no mi ćemo ga nastaviti jer ima interesa za te stanove - objasnio je Čehok.

- Završni radovi su trajali 60 dana, ukupna vrijednost investicije je oko 3 milijuna kuna. Uređeno je centralno grijanje, podne i zidne obloge. Stanovi su trosobni veličine od 105 do 111 kvadratnih metara, imaju zajedničko dvorište za sva četiri stan - naveo je Zoran Svetec, direktor Javne ustanove Gradski stanovi.

POS_HRAŠĆICA4.JPG

POS_HRAŠĆICA3.JPG

POS_HRAŠĆICA2.JPG