Grad Varaždin, C.I.O.S. i Piškornica pred sklapanjem sporazuma: U Brezje će stizati i otpad iz Koprivnice

| 25.9.2017. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Piškornica - sanacijsko odlagalište d.o.o., tvrtka kćer Piškornice d.o.o. - regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske, dovršava postupak preuzimanja postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada (MBO) u Brezju, čiji je vlasnik tvrtka C.I.O.S. MBO d.o.o. Varaždin.

Potvrdio nam je to Mladen Jozinović, direktor RCGO-a Piškornica, istaknuvši da su pravni, porezni i financijski “due diligence” izvještaji završeni, kao i procjena vrijednosti tvrtke C.I.O.S. MBO. Izrađena je i investicijska studija koja je u postupku odobravanja od poslovne banke te je u tijeku zatvaranje financijske konstrukcije.

Kupnja MBO-a korak je u realizaciji tripartitnog sporazuma između Grada Varaždina, Piškornice i tvrtke C.I.O.S., a za finalizaciju transakcije potrebno je odobrenje Grada Varaždina, kojemu je Piškornica poslala nacrt tripartitnog sporazuma.

- Spomenuti sporazum rezultat je komunikacije između sadašnjeg vlasnika MBO postrojenja, Piškornice kao potencijalnog vlasnika i Grada Varaždina. Za konačnu realizaciju potrebno je završiti sve navedene procese - napomenuo je Jozinović.

Ukoliko se postigne sporazum između Grada, Piškornice i C.I.O.S.-a, konačno bi moglo početi rješavanje problema bala u Brezju koje su pod koncesijom, dok se ostatak bala, dio koji nije pod koncesijom, krajem srpnja počeo odvoziti na odlagalište neopasnog otpada Baćanska u općini Davor, u Brodsko-posavskoj županiji.

Naime, dogovorom tri strane raskinula bi se postojeća koncesija i koncesionar bi, prema riječima varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, odustao od tužbe od 90 milijuna kuna.

                 Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti