FOTO: Vjetar rušio stabla i nosio krovove, vatrogasci imali na desetke intervencija

M.P./Varaždinske vijesti | 11.8.2017. u 07:56h | Objavljeno u Aktualno

Na desetke intervencija imali su sinoć, ali i tijekom cijele noći vatrogasci diljem županije.

Grmljavinsko nevrijeme koje je počelo oko 19.50 sati na području Varaždinske županije praćeno snažnim vjetrom, kišom, a u nekim područjima i tučom od veličine lješnjaka ponovno je načinilo velike štete poljoprivrednim kulturama te u voćnjacima i vrtovima žitelja diljem županije.

Članovi DVD-a Ivanec jučer su tako nakon olujnog nevremena ispumpavali vodu iz podruma u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu, a ubrzo potom zaprimili su i intervenciju o srušenom stablu na cestu koja vodi prema željezničkoj postaji u Cerju Tužnom.

U Marčanu se pak na dionicu županijske ceste 2029 srušilo stablo u sklopu kompleksa Arboretum Opeka zbog čega je privremeno bio onemoguć promet tom cestom. Međutim, na teren su ubrzo izašli članovi DVD-a Vinica te ga uklonili.

Iz varaždinskog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje izvještavaju kako su se stabla srušila na na električni vod u Gornjem Knegincu, ali i na ceste na Banjšćini, u Bedencu, Vidovcu, Remetincu, Lukavcu, Klenovniku, u Gornjem i Donjem Ladanju te u Novoj Vesi.

Članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina su sinoć pak izašli na intervenciju saniranja krova s jedne od zgrada u POS naselju u Ulici hrvatskih branitelja te u Grabanicama, a identičnu su intervenciju imali i vatrogasci iz Brezničkog Huma.

U Preknu je grom pak udario u električne instalacije kuće, a u Novom Marofu u drvo.

 

Galerija slika