FOTO: Vijenci i svijeće za poginule branitelje uoči Dana pobjede Foto: Varaždinska županija

FOTO: Vijenci i svijeće za poginule branitelje uoči Dana pobjede

Varaždinske vijesti | 4.8.2017. u 14:05h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina u petak su položila vijenac i zapalila svijeću kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Varaždinu.

Uz izaslanstva Županije i Grada, vijenac su položili i predstavnici Policijske uprave Varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja Županije.

U županijskom izaslanstvu bili su zamjenik župana Tomislav Paljak te županijski vijećnik Nenad Koščak. Zamjenik župana Tomislav Paljak tom je prilikom naznačio kako na taj dan odajemo počast svim braniteljima, ali obilježavamo i veličanstvenu pobjedu hrvatskih branitelja koji su oslobodili okupirani hrvatski teritorij.

- Posebno se moramo prisjetiti branitelja s područja Varaždinske županije koji su dali izuzetno snažan doprinos obrani naše države, ali i svih onih koji su dali svoje živote za našu domovinu. I ovotjedni posjet državnog vrha, odnosno ministra Krstičevića nije bio slučajan. On je došao baš u Varaždin kako bi odao počast svim braniteljima sjeverozapadne Hrvatske koji su dali nemjerljiv obol u Domovinskom ratu, pogotovo jer ovaj prostor nije bio u neposrednoj ratnoj ugrozi, a dao je toliko vojnika, ali i žrtava - naglasio je zamjenik župana Paljak dodavši kako će župan Čačić prisustvovati sutrašnjoj središnjoj proslavi u Kninu.

Nakon polaganja vijenaca molitvu je predvodio velečasni Ivica Horvat, policijski kapelan na varaždinskom i međimurskom području.

Podsjetimo, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja slavi se 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj je datum 1995. Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno – redarstvenoj akciji Oluja.

Galerija slika