FOTO Varaždinci uskoro dobivaju street workout park Foto: Krešimir Đurić

FOTO Varaždinci uskoro dobivaju street workout park

M.P./Varaždinske vijesti | 27.9.2018. u 18:03h | Objavljeno u Aktualno

Danas su započeli radovi na prvom street workout parku u Varaždinu. "Vježbalište na otvorenom" uređuje se nedalako Graberja, a novo bi takvo vježbalište uskoro mogli dobiti i građani Banfice.

- Usmjereni smo na djecu i mlade, počelo je uređenje prvog street workout parka, novo će biti na Banfici, a dobra je vijest što ćemo na dvije lokacije u gradu urediti i igrališta za djecu s posebnim potrebama - rekao je to na jutrošnjem kolegiju gradonačelnik Ivan Čehok.

DSC_7861.JPG

Usto, do konca godine uredit će se još 10 dječjih igrališta na području grada. Konkretno, igrališta u Ulici Vilka Novaka, Masarykovoj ulici, Harambašićevoj ulici, Vukovarskoj ulici, Ulici Stjepana Vukovića, Ulici Franje Serta, na Širokim Ledinama, u POS-u, u Hrašćici kod stadiona te u Donjem Kućanu kod 7. OŠ. 

- Ove godine za izgradnju ili održavanje dječjih igrališta planiramo izdvojiti 393.000 kuna - rekao je pak privremeni pročelnik za komunal Roberto Krajcer.

Privremena pročelnica za kulturu, obrazovanje i sport Draženka Dević najavila je pak da će ove školske godine u projekt obuke neplivača koji se provodi na Gradskim bazenima biti uključeno 147 učenika neplivača, ali i da 139 korisnika zajamčene minimalne naknade slijedi isplata naknade za ogrjev.

- Bit će isplaćeno ukupno 132.050 kuna, odnosno 950 kuna po korisniku - najavila je Dević.

Označeno u
Galerija slika