FOTO: U tijeku radovi na Banfici vrijedni 2 milijuna kuna Foto: Krešimir Đurić

FOTO: U tijeku radovi na Banfici vrijedni 2 milijuna kuna

| 3.7.2018. u 13:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je zajedno sa svojim zamjeniko Zlatanom Avarom te predsjednikom Gradsko vijeća Damirom Habijanom obišao radove na vodovodnoj mreži u pet ulica na Banfici (Preloškoj, Čakovečkoj, Vukovarskoj, Osječkoj i Labinskoj ulici) 

- To su vodovodi koji su stari preko 40 godina a ništa od onda nije ulagano u njih. Mi smo sada započeli s rekostrukcijom diljem grada. Radi se o 2 kilometra rekonstrukcije i to je model koji provodimo s Varkomom .Kad prođe vodovod i sve ono što ide uz to, ide se sa postavljanjem optičkih vlakana koje će postaviti Magić i nakon toga ide novi sloj kolnika. Vrijednost radova je preko 2 milijuna kuna - rekao je gradonačelnik Čehok, dodajući kako će u ljetnim mjesecima biti najviše radova.

Zamjenik Avar istaknuo je kako je rok trajanja radova dva mjeseca, nakon čega se radovi nastavljaju diljem grada.

- Posljednih šest godina se u ovakve projekte godišnje ulagalo oko 600 tisuća kuna, a mi ćemo do kraja 2018. godine uložiti osam milijuna kuna, dok je u 2019. godini predviđeno 12 milijuna kuna za ovakve infrastrukturne radove - rekao je Avar.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan istaknuo je kako su ovo možda mikro problemi no građanima koji žive ovdje znače puno.

- Drago mi je da smo krenuli s Banficom jer se tu zbilja dugi niz godina ništa nije radilo. Ima i drugih dijelova u gradu kojima bi ovakvi radovi definitivno dobro došli - rekao je Habijan te dodao kako je napravljena lista prioriteta