FOTO Stričak u Gornjem Knegincu: Protiv smo ukidanja općina i gradova Foto: HDZ Varaždinske županije

FOTO Stričak u Gornjem Knegincu: Protiv smo ukidanja općina i gradova

Varaždinske vijesti | 6.4.2024. u 18:10h | Objavljeno u Aktualno

Veliki broj članova te simpatizera stranke okupio se u subotu u Gornjem Knegincu na predizbornom druženju liste HDZ-a, HNS-a, HSLS-a, HSU-a i HDS-a za III. izbornu jedinicu te kandidata na toj listi s područja Varaždinske županije.

Na druženju s članovima bio je i nositelj liste te predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je naglasio okupljenima da je "zahvaljujući općinskom vodstvu, općina Gornji Kneginec danas jedna od najrazvijenijih u Republici Hrvatskoj".

hdz_druzenje_gornji_kneginec_06042024_4.jpg

– To općinsko vodstvo je već 20 godina predvođeno načelnikom Goranom Kaniškim i HDZ-om. A vaš načelnik je na našoj listi za Hrvatski sabor i upravo takve osobe čine našu listu. Za naš program ste čuli, možete ga proučiti na društvenim mrežama i po medijima. No, ovom prilikom moram istaknuti još jednu točku više, a to je da općina Gornji Kneginec zaslužuje biti općina i da je opravdala svoje postojanje i da ne pristajemo na njeno ukidanje. Pitam se, a i vas pitam što bi vam donijelo pripojenje Varaždinu, bi li opet na vašem području bila neka deponija otpada? Stoga vas pozivam da podržite listu broj 6 i svog načelnika na njoj na broju 14. – poruka je nositelja liste Stričaka.

hdz_druzenje_gornji_kneginec_06042024_11.jpg

Voditelj izbornog stožera Nenad Horvatić, govoreći o listi, naglasio je da "u 3. izbornoj jedinici HDZ ima na svojoj listi sve kandidate i kandidatkinje koji žive na tom području".

hdz_druzenje_gornji_kneginec_06042024_13.jpg

– Međutim, na ostalim listama se našlo i oko 28 posto njih koji nemaju nikakav doticaj s našom izbornom jedinicom, odnosno kandidati pretežno iz Zagreba i okolice. Ako nisu bili dobri da se kandidiraju u svojim izbornim jedinicama, da predstavljaju svoje gradove, općine i županije, zbog čega bi trebali bili dobri da zastupaju nas? Recimo, liste stranaka Možemo, Fokus, A-HSP imaju samo pet - šest kandidata s područja 3. izborne jedinice, tj. Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije – poručio je Horvatić.

Domaćin događanja i 14. na listi, načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, poručio je kako je "Općina Kneginec od općine koja je bila deponij varaždinskog otpada postala jednom od najrazvijenijih općina u Hrvatskoj, za što je trebalo 20 godina".

hdz_druzenje_gornji_kneginec_06042024_9.jpg

– U tom periodu izgradili smo respektabilnu Poduzetničku zonu Kneginec u kojoj su svoje zaposlenje pronašli brojni žitelji Varaždinske županije, pa i šire. U ovoj godini u našoj Poduzetničkoj zoni već je započela izgradnja tri poslovna subjekta, a do kraja godine započet će i izgradnja još četiri proizvodna pogona. To su naši rezultati; gospodarski rast, zapošljavanje, rast plaća i mirovina, briga o svim našim stanovnicima, a ne prostačenje i unošenje nemira među građane. Upravo zbog toga 17. travnja moramo svi izaći na izbore i dati podršku listi broj 6, listi na kojoj se i osobno nalazim pod rednim brojem 14., jer samo stabilna i odgovorna vlast na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem nam može garantirati daljnji razvoj naše Hrvatske i prosperitet za sve građane – zaključio je Kaniški.

Više fotografija pogledajte u nastavku: