FOTO: "Slovenci" zagrijali atrij Županijske palače u Varaždinu

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
FOTO: "Slovenci" zagrijali atrij Županijske palače u Varaždinu Foto: Varaždinska županija; Krešimir Đurić

Uoči četvrte nedjelje Adventa, u atriju Županijske palače u Varaždinu, u organizaciji Vijeća slovenske nacionalne manjine i Slovenskog kulturnog društva Nagelj, folklorna skupina iz okolice Ptuja prezentirala je svoje narodne običaje te kulturnu baštinu.

U mjesecu u kojem se obilježava Dan ljudskih prava bila je to prava prilika za promociju slovenske tradicije i običaja. Podršku slovenskoj nacionalnoj manjini došli su dati i župan Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević te zamjenik župana Tomislav Paljak koji su u društvu predstavnice Vijeća Barbare Antolić Vupora uživali u nastupu folklornih skupina.

Posebna savjetnica Martinčević je naglasila kako se slovenska nacionalna manjina odlično uklopila u obilježavanje adventa u Županijskoj palači.

- Slobodno možemo reći kako je obilježavanje adventa kojeg smo organizirali zaista uspješno. Proteklih nekoliko tjedana našu palaču posjetili su mnogi građani te turisti koji su s iskrenim oduševljenjem razgledali naš adventski kalendar na pročelju palače i na taj način se upoznali s bogatom kulturom i baštinom naše Županije. Drago mi je da se slovenska nacionalna manjina uključila te dala svoj doprinos jer Županija zaista njeguje vrlo dobre donose s predstavnicima svih manjina. Različitost je uvijek dobrodošla - rekla je posebna savjetnica Natalija Martinčević te dodala kako je Varaždinska županija s malim iznosom sredstava napravila odličan blagdanski ugođaj u središtu grada Varaždina.