FOTO Preventivnim aktivnostima u OŠ Cestica obilježen Svjetski dan Roma Foto: PU varaždinska

FOTO Preventivnim aktivnostima u OŠ Cestica obilježen Svjetski dan Roma

Varaždinske vijesti | 8.4.2017. u 16:11h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave varaždinske u petak je u Osnovnoj školi Cestica prigodno obilježen Svjetski dan Roma te je istovremeno provedena preventivna akcija MUP-a u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Uvod u prigodni program napravili su policijski službenici Službe prevencije Ravnateljstva policije Marija Goatti i Mario Salopek te proveli interaktivno upoznavanje na samozaštitno ponašanje i sigurno ponašanje u prometu.

IMG 20170407 104022

Glumci „Mak Teatar“ izveli su jednu vrlo edukativno-scensku izvedbu „Prvi koraci u prometu“, namijenjenu upravo djeci nižih razreda. U toj interaktivnoj izvedbi djeca su se kroz mađioničarske trikove na originalan i neobičan pristup podsjetila na prometne znakove, prometnice i kako se sigurno ponašati u prometu.

Nakon toga su učenici u pripremi sa nastavnicima pokazali bogatstvo kulture i tradicije romske nacionalne manjine kroz izvedbu prigodnog kulturno umjetničkog programa.

Nakon kazališne predstave učenicima je predstavljen šareni prometni poligon: „Oprezno u promet kreni koracima malim“. Tom prilikom su učenici dobili mogućnost da promet gledaju kroz oči vozača. Vatrogasci DVD Cestica pokazali su djeci opremu i vozila kojima se koriste u spašavanju osoba i imovine, dok su djelatnici Crvenog križa prezentirali kako pomoći unesrećenim osobama.

IMG 20170407 103115

Policijski službenici PU varaždinske i međimurske djeci su pokazali opremu i policijska vozila, a koja su djeca s velikom zainteresiranošću gledala. Policijska službenica kontakt policije Lana Kožar je djeci odgovarala na razna pitanja s kojima se policija susreće.

Djeca su sa velikim interesom znatiželjno razgledavala i Mobilni preventivni centar policije, a koji je opremljen raznom tehničkom opremom i promidžbenim materijalima, namijenjeno prvenstveno za prezentaciju raznih preventivnih aktivnosti policije.

IMG 20170407 102957

IMG 20170407 113535