FOTO Premijer se slikao sa špancirerima, probao domaće kolače i kupio suvenire za djecu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Premijer se slikao sa špancirerima, probao domaće kolače i kupio suvenire za djecu

M.P./Varaždinske vijesti | 22.8.2018. u 22:26h | Objavljeno u Aktualno

U pratnji ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, ministra turizma Garija Cappellija, ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak te čelnih ljudi županijskog i gradskog HDZ-a, premijer Andrej Plenković danas je obišao varaždinski Špancirfest. 

Prošpancirao je užom gradskom jezgrom, popričao s izlagačima, ali i - kupio suvenire za kćer i sina.

- Zadovoljstvo je ponovno biti u Varaždinu na 20. jubilarnom Špancirfestu. Čestitam gradonačelniku i našem predsjedniku Gradskog vijeća, ali i svim našim prijateljima ovdje u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Ovo je sjajna manifestacija koja već godinama u prvi plan stavlja kulturu, turizam i baštinu Varaždina kao povijesnog grada, u jednom trenutku čak i glavnog grada Hrvatske, ali i obogaćuje turističku ponudu tijekom ljetnih mjeseci - rekao je Plenković dodavši da je na Špancirfestu redoviti gost te da je uvijek lijepo doći. 

Anđelko Stričak, HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, napomenuo je kako je Plenković već petu ili šestu godinu zaredom na Špancirfestu, odnosno prvi je puta došao kao europarlamentarac, a sada i kao predsjednik Vlade RH.

- Obišao je štandove, razgledao što nude naši obrtnici i poduzetnici, i kratko popričao s nama. Kući odlazi s malim darovima za kćer i sina te se nadam da će se i oni razveseliti našim suvenirima - rekao je Stričak složivši se da je Špancirfest već godinama međunarodno prepoznatljiva manifestacija i prepoznatljiv znak grada Varaždina. 

Označeno u