FOTO Otvoreni dravski bazeni, za sve je kupače danas ulaz besplatan

M.P./Varaždinske vijesti | 21.6.2018. u 12:44h | Objavljeno u Aktualno

Premda je službeno otvorenje zakazano za danas poslijepodne u 17 sati, za sve su građane bazeni na Dravi otvoreni već u 11.15 sati.

Novoobnovljene je bazene blagoslovio vlč. Ivan Žmegač, župnik župe sv. Josipa na Banfici, a zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar najavio je brojne nagradne igre tijekom čitavog današnjeg dana u kojima posjetitelji mogu osvojiti sezonsku ulaznicu.

Inače, ulaz na bazene danas je besplatan, a ubuduće će cijena biti 20 kuna za odrasle, 10 kuna za studente te za djecu i umirovljenike 5 kuna. Mališani do 7 godina koji na bazene dođu u pratnji roditelja moći će se pak besplatno kupati.

Ideja o obnovi nekadašnjeg popularnog kupališta na Dravi potekla je, podsjetimo, od Varkoma i njegova direktora Željka Bunića koji je danas izrazio zadovoljstvo viđenim.

- Ljudi će se ovdje moći doći osvježiti, sunčati, popiti nešto i pojesti, a uređen je i teren za odbojku te su postavljena igrala za djecu. Inače, bazenima od danas upravlja Javna ustanova Gradski bazeni, a bazeni su uređeni upravo kako smo i zamislili, možda čak i bolje - rekao je Bunić.

Grad Varaždin je u obnovu čitavog kompleksa uložio 1,3 milijuna kuna, a osim bazena, uređen je i restoran, WC-i te je obnovljena strojarnica i uređen čitav okoliš. Bazeni će raditi svakodnevno do 19 sati, kafić do ponoći, a razmišlja se i o mogućnosti uvođenja noćnog kupanja.