FOTO Olujno nevrijeme pogodilo Vinicu, tražit će se proglašenje nepogode?

M.P./Varaždinske vijesti | 11.8.2017. u 10:08h | Objavljeno u Aktualno

Zbog jakog olujnog nevremena praćenog vjetrom, kišim i tučom veličine oraha koja je padala 25 minuta na području općine Vinica, načelnik Marijan Kostanjevac razmišlja da od župana Radimira Čačića zatraži proglašenje elementarne nepogode.

- Nebo se nad Vinicom doslovno zacrnilo, a olujni vjetar lomio je i čupao stabla te je jedno palo na privatnu kuću, a jedno ogromno stablo i to u Arboretumu palo je na županijsku cestu 2029 pri čemu je oštećeno vozilo koje se u tom trenutku kretalo cestom. Vjetar je raskrivao krovove kuća i drugih građevina, a količina oborina uz jačinu vjetra onemogućavala je bilo kakvo kretanje prometnicama. Zbog poziva građana koji su u panici stizali sa svih strana, iz svih naselja i dijelova općine vatrogasna postrojba imala je pune ruke posla zbog uklanjanja porušenih stabala i raščišćavanja prometnica i terena. Područje općine gotovo je čitavu noć bilo bez električne energije, a djelatnici Elektre čitavu su noć otklanjali kvarove - naveli su iz Općine.

- Sve štete će se moći tek danas sumirati jer zbog nastalih šteta mještani nas neprekidno zovu - rekao je načelnik Marijan Kostanjevac koji ovim putem moli sve za razumijevanje i strpljenje.

Usto, ističe kako će danas odlučiti hoće li zatražiti proglašenje elementarne nepogode od župana.

Označeno u
Galerija slika