Novu godinu započeli dečki: maleni David prva beba rođena 2023. u našoj županiji!

VV | 1.1.2023. u 14:42h | Objavljeno u Aktualno

Prvi dan nove godine dobre vijesti stigle su iz Opće bolnice Varaždin. Prvog dana ove godine u 11:56 sati rođen je David Marković, težak 2510 grama i dugačak 47 centimetara, sin Sanje Marković iz Hrastovskog kod Ludbrega.

Sveukupno u 2022. bilo je 1285 porođaja, od toga 14 blizanačkih trudnoća tako da je porođeno ukupno 1299 djece. U 2021. godini varaždinsko rodilište imalo je 1403 porođaja, dakle 118 porođaja bilo je manje u 2022. u odnosu na 2021. Varaždinsko rodilište tradicionalno su jutros obišli župan Anđelko Stričak i gradonačelnik  Neven Bosilj zajedno sa svojim suradnicima, zamjenicom župana Silvijom Zagorec i zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem.

jedno prema riječima ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damira Poljaka 2022. godina je za Opću bolnicu Varaždin bila turbulentna, ali unatoč svim izazovima i poprilično uspješna.

- Dobili smo tri certifikata kvalitete, razvijamo se u građevinskom smislu, OHBP dnevna bolnica, jednodnevna kirurgija nam je pri završetku i otvaranju, centralni operacijski blok u ovoj godini kreće s građevinskim radovima. Zahvaljujući Varaždinskoj županiji i Vladi Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvu zdravstva, možemo uspješno krenuti u daljnje infrastrukturne projekte. Ne smijemo zaboraviti ni naše ljude koji su nositelji našeg sustava i zahvaljujem im na svemu onome što su učinili u 2022. godini i za našu bolnicu i za naše pacijente – naglasio je ravnatelj Damir Poljak zahvalivši i Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji na ulaganjima, podršci i svemu onome u čemu ih prate.