FOTO: Na varaždinskom placu podijeljeno 6.000 jaja i mladi krumpir Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Na varaždinskom placu podijeljeno 6.000 jaja i mladi krumpir

I.D./Varaždinske vijesti | 13.4.2017. u 13:35h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Radija Sjeverozapad, Varaždinske županije i Gradske tržnice Varaždin danas je na varaždinskom placu održana tradicionalna, četvrta po redu, akcija dijeljenja svježih jaja.

Akciji su se pridružili župan Varaždinske županije Predrag Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić te direktor Radija Sjeverozapad Enver Muminović. Mnogobrojni građani okupirali su štand na kojem su dijeljeni paketi s jajima, ali i vreće s mladim krumpirom koje je donirao OPG Cafuk iz Domitrovca, a građani nisu krili veselje što im se baš na Veliki četvrtak poklanjaju jaja za pisanice.

Župan Štromar tom prigodom naglasio je kako se Varaždinska županija po četvrti puta uključila u akciju Radija Sjeverozapad, koji je inicijator ovog događaja.

- Pohvalio bih ovu akciju koja ima humanitarni karakter, čiji je glavni cilj da oni koji nemaju mogućnost, iako ih, na sreću, u Varaždinskoj županiji nije puno, mogu skuhati ili obojati jaja te na taj način njegovati tradiciju ovog kraja - istaknuo je Štromar koji je ujedno svim građanima zaželio sretan Uskrs, prožet mirom u krugu obitelji.

Dožupan Alen Kišić izrazio je zadovoljstvo nastavkom ove prekrasne tradicije.

- Drago mi je što smo na ovakav način nastavili ovu predivnu tradiciju. Doista me jako veseli reakcija ljudi, prije svega jer se radi o jednom simboličnom poklonu u financijskom smislu, ali i u smislu Uskrsa kao najvećeg kršćanskog blagdana. Građani su s veseljem bili dionici ove prekrasne akcije - napomenuo je Kišić zaželjevši svim sugrađanima sretan Uskrs.

Direktor Radija Sjeverozapad Enver Muminović istaknuo je kako se akcija "Uskrsna pisanica" održava od 2014. godine, a cilj joj je održati tradiciju ovoga kraja, koja obuhvaća bojanje jaja. Jaje je znak života, a tradicionalna "pisanica" znak je pažnje i ljubavi prema svim ljudima dobre volje.

Akciju ne bismo mogli održati bez podrške Varaždinske županije, Gradske tržnice Varaždin, farme za proizvodnju jaja Luneta, hotela Lagus, trgovine Branka i OPG-a gospodina Slavka Kotolenka te im se svima zahvaljujem – naglasio je direktor Muminović.

 

Označeno u