FOTO Grmljavinsko nevrijeme s tučom pogodilo općinu Bednja Foto: Općina Bednja

FOTO Grmljavinsko nevrijeme s tučom pogodilo općinu Bednja

Varaždinske vijesti | 21.6.2017. u 20:38h | Objavljeno u Aktualno

Šire područje općine Bednja danas poslijepodne oko 17 sati pogodilo je jako grmljavinsko nevrijeme praćeno vjetrom i tučom. 

Sudeći po fotografijama objavljenima na internetskim stranicama Općine Bednja, tuča je uzrokovala veliku štetu na poljoprivrednim kulturama. Načelnik Općine Bednja Damir Poljak (HDZ) do maloprije je obilazio područje općine kako bi se uvjerio u razmjere štete.

- Obišli smo cijelu općinu, praktički svaki kutak, i ono što smo vidjeli nas je šokiralo. Zatekli smo katastrofalno stanje, tuča je praktički uništila sve poljoprivredne kulture, vinograde te vrtove i voćnjake mještana - kazao nam je načelnik.

Od posljedica jakog nevremena na cestu u Cvetlinu srušilo se stablo zbog čega su morali intervenirati i članovi DVD-a Cvetlin.

- Vatrogasci su brzo to otklonili, a brzo su reagirali i djelatnici Elektre Ivanec i otklonili slomljeni stup električne mreže. Još jedino čekamo popravak telefonske mreže u Cvetlinu - rekao je načelnik.

Ističe kako će općinsko povjerenstvo početkom idućeg tjedna izaći na teren kako bi procijenilo nastalu štetu.

- Sutra ćemo obavijestiti građane da pripreme dokumentaciju o kulturama koje su im stradale, a kako bi im država ili Općina pomogle i nadoknadile nastalu štetu - najavio je Poljak.

Dodao je kako će već sutra (u četvrtak) u 7 sati ujutro područje općine pogođeno tučom obići i župan Radimir Čačić radi utvrđivanja štete i proglašenja elementarne nepogode.