FOTO Grbin dijelio karanfile za Dan žena u Varaždinu, osvrnuo se i na izbore Foto: SDP

FOTO Grbin dijelio karanfile za Dan žena u Varaždinu, osvrnuo se i na izbore

Varaždinske vijesti | 9.3.2024. u 09:30h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik SDP–a Peđa Grbin u petak je za Dan žena dijelio karanfile ženama na ulasku u Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu.

- Kad govorimo o pravima žena, nikako ne možemo govoriti o manjinskim pravima. Jer to je borba za pravo većine od 51 posto. Trebamo se boriti da žene za isti rad primaju jednake plaće kao i muškarci. Želimo da 8. mart postane dan veselja - napomenuo je Grbin.

Upitan da komentira odluku premijera Andreja Plenkovića o raspuštanju Sabora, rekao je da je to SDP tražio još prije nekoliko tjedana.

- Dobro je da to toga dolazi i to će nam omogućiti da formiramo vladu na vrijeme da možemo iz državnog odvjetništva maknuti Turudića da ne bi radio štetu. Kako je to, danas smo najbolje vidjeli na slučaju Plenkovićeva glasnogovornika Marka Milića. Povjerenstvo za sukob interesa je stavljeno pod šapu HDZ–a i onda se njihovi oslobađaju. Ako se to dogodi na čelu državnog odvjetništva, onda Hrvatska može zaboraviti na borbu protiv korupcije. Naravno da to nije jedina stvar koja se mora napraviti da Hrvatska postane bolja zemlja. No, to smo rekli da će biti prvi potez nove vlade - istaknuo je Grbin.

O mogućoj koaliciji s Mostom i svojem pozicioniranju na skorim izborima je izjavio:

- O predizbornoj koaliciji s Mostom nikad nije bilo ni riječi. Ajmo ostvariti najbolji rezultat pa možemo razgovarati s drugima. Sve ostalo su špekulacije. Sukob s Plenković se odvija u cijeloj Hrvatskoj. Sve izborne jedince su u tome jednako važne i nije presudno tko će ići na Plenkovića u prvoj izbornoj jedinici. Sve vodi da ću biti nositelj u rodnoj 8. izbornoj jedinici - otkrio je.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj napomenuo je kako bi ostali gradovi trebali slijediti njihov primjer jer su četiri od 5 pročelnika gradskih upravnih odjela žene, kao i polovica direktora, odnosno ravnatelja gradskih ustanova i poduzeća. Uz Grbina i Bosilja, pred novinare su stali i predsjednica SDP–a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora i njezin zamjenik u stranci Željko Posavec.

Fotografije pogledajte u nastavku:

Označeno u
Galerija slika