FOTO: Glasovanje obavili i kandidati te poručili: Danas građani imaju vlast u svojim rukama

VV | 21.5.2017. u 11:24h | Objavljeno u Aktualno

Svoju građansku dužnost jutros su obavili kandidati za županaVaraždinske županije, gradonačelnike, načelnike i njihove zamjenike, kao i kandidati na listama za gradska i općinska vijeća te Županijsku skupštinu.

Svi su oni pozvali građane da iskoriste svoje biračko pravo i izađu na izbore do 19 sati, kada se zatvaraju birališta, a neki od njih su iznijeli i prognoze izlaznosti.

-Očekujem veliku izlaznost birača u Varaždinskoj županiji, veću od 50 posto. Očekujem da budemo među prve tri županije po izlaznosti u državi, a veliki izlazak daje legitimitet izabranoj vlasti koja god će to biti - kazao je na biračkom mjestu na Halić Bregu u općini Gornji Kneginec Alan Košić, kandidat koalicije HNS-SDP-HSU-HSS-Hrvatski laburisti za zamjenika župana, koji je i dosada obnašao tu dužnost.

Prilikom glasovanja u Vinici izjavu je dao Predrag Štromar, kandidat za varaždinskog župana i dosadašnji župan.

-Birači će danas odlučiti tko će iduće četiri godine voditi Varaždinsku županiju, odnosno jesam li bio dobar u protekle četiri godine, rekao je Štromar, dodavši kako je siguran da će se to znati već nakon prvog kruga.

Damir Habijan, kandidat za gradonačelnika Grada Varaždina, glasovao je u prostorijama varaždinske I. osnovne škole, i to u 8.30 sati. Osim što je pozvao sugrađane i sugrađanke da izađu na izbore, iznio je i uvjerenje da ulazi u drugi krug izbora. Oko 11 sati u zgradi državne uprave u Varaždinu, popularno zvanoj vodotoranj, glasovao je Denis Čupić, kandidat za zamjenika varaždinskoga gradonačelnika.

-Danas građani imaju vlast u svojim rukama i predaju ju na slijedeći mandat osobama za koje vjeruju da će tu odluku poštovati i nesebično raditi za svoj grad. Stoga je apsolutno važno danas iskoristiti svoje građansko pravo i ispuniti dužnost izlaskom i glasovanjem, naglasio je Čupić.

Vlado Ševšek, kandidat za gradonačelnika Varaždina glasovao je u 11.30 sati u zgradi Županijskog suda, te pritom pozvao sve birače da glasuju jer su oni ti koji odlučuju, a ne političari. Kandidat za zamjenika Vlade Ševšeka, Davor Patafta, glasao je na biračkom mjestu u Ulici Nikole Tesle na Banfici.

- Od danas ljudi neće pričati o politici i što im ona predstavlja, već će se govoriti o tome što će se konkretno raditi u Varaždinu. Uvjeren sam da će izlaznost biti velika, jer građani percipiraju da u Varaždinu treba biti bolje i žele da se dogodi velika promjena u vidu razvoja - rekao je Patafta

Tko je još sve bio na biralištima, pogledajte u našoj fotogaleriji.