FOTO Dom zdravlja u Varaždinu otvorio novu pedijatrijsku ordinaciju Foto: Luka Šalamun

FOTO Dom zdravlja u Varaždinu otvorio novu pedijatrijsku ordinaciju

Varaždinske vijesti | 8.1.2024. u 12:48h | Objavljeno u Aktualno

U uređenje je uloženo 28.000 eura, a posebnost su oslikani zidovi

U sklopu Doma zdravlja Varaždinske županije u Zagrebačkoj 94a u Varaždinu 1. siječnja počela je s radom nova pedijatrijska ordinacija, u kojoj o malim pacijentima skrbe nositeljica tima doktorica Sanela Šalig, specijalistica pedijatrije, i medicinska sestra Ana Češljaš.

dom_zdravlja_varazdin_pedijatrijska_ambulanta_08012024_1.jpg

Riječ je o četvrtoj pedijatrijskoj ordinaciji otvorenoj u sastavu Doma zdravlja, koja je preuzela pacijente privatne ordinacije dr. med. Vlatke Putar Kranjc nakon odlaska te specijalistice pedijatrije u mirovinu, čime je osigurana kontinuirana zdravstvena skrb.

U uređenje nove ambulante u Zagrebačkoj ulici uloženo je gotovo 28.000 eura županijskih sredstava i sredstava Doma zdravlja, čime su mali pacijenti dobili kvalitetno opremljenu i lijepo uređenu ordinaciju. Cjelokupni prostor je rekonstruiran, a posebno sanitarni čvorovi uz dogradnju sanitarnih prostora za osobe s invaliditetom. Opremanju je pridonijela i tvrtka Kaufland donacijom od 5.000 eura.

Mališane očekuje iznenađenje koje im je priredila umjetnica Anita Husnjak, poznata upravo po muralima: zidove čekaonice i same ordinacije oslikala je motivima šume i životinjica, čime je postignuta estetizacija i humanizacija cjelokupnog prostora.

dom_zdravlja_varazdin_pedijatrijska_ambulanta_08012024_3.jpg

Ovo je posljednja u nizu oslikanih ordinacija Doma zdravlja, nakon pedijatrijskih ordinacija u Varaždinskim Toplicama, Lepoglavi i Ludbregu, medicinsko-biokemijskog laboratorija u Kolodvorskoj u Varaždinu, ordinacije obiteljske medicine te svih dentalnih ordinacija Doma zdravlja, koje također skrbe o malim pacijentima.

- Oslikavanje zidova u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu donacija je umjetnice te zahvaljujemo Aniti Husnjak na ovoj lijepoj suradnji. Sredstva za oslikavanje ostalih ordinacija osigurao je Dom zdravlja, koji je u posljednje 2,5 godine uložio značajna sredstva kako bi u ordinacijama, čekaonicama i drugim prostorima osigurali standarde koje moraju imati. Pritom nismo zanemarili ni ovaj važan dio približavanja prostora pacijentima, posebno onim najmlađima – istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja dr. sc. Jurica Veronek, koji je novu pedijatrijsku ordinaciju obišao zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubicom Božić te umjetnicom Anitom Husnjak.

dom_zdravlja_varazdin_pedijatrijska_ambulanta_08012024_4.jpg

dom_zdravlja_varazdin_pedijatrijska_ambulanta_08012024_2.jpg

dom_zdravlja_varazdin_pedijatrijska_ambulanta_08012024_3.jpg

dom_zdravlja_varazdin_pedijatrijska_ambulanta_08012024_5.jpg

dom_zdravlja_varazdin_pedijatrijska_ambulanta_08012024_6.jpg