DORH istražuje javnu nabavu za izradu projekta za obnovu sportskih objekata? Foto: VV arhiva

DORH istražuje javnu nabavu za izradu projekta za obnovu sportskih objekata?

M.P./Varaždinske vijesti | 31.3.2017. u 09:51h | Objavljeno u Aktualno

Istražuje li DORH provedeni postupak javne nabave za izradu projekta za obnovu četiri sportska objekta? Na to je, naime, prilikom jutrošnjeg aktualnog sata varaždinskog Gradskog vijeća ukazao Željko Bunić.

- Izgledno je da sportski objekti neće biti prijavljeni za financiranje preko mjere 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede premda je vijeće rebalansom donijelo odluku da se u proračunu osigura 670.000 kuna te je polovicu toga iznosa Zajednica sportskih ugovora proslijedila tvrtkama Euro Consulting i Zelena gradnja. Sama provedba natječaja za izradu projekta bila je lažirana i falsificirana i pokazuje kako je jedna priča iz sfere sporta prešla na stranu kriminala. Akteri su proznati te Državno odvjetništvo već provodi ili će tek provesti istragu. Radi se o kaznenom djelu zlouporave u postupku javne nabave za što je propisana kazna zatvora od jedne do osam godina. Ako još nisu, očekujem da te dvije tvrtke vrate novac u proračun. Gospodo, vratite pare! - ukazao je Bunić.

Gradonačelnik Goran Habuš odvratio mu je da ne zna jesu li tvrtke vratile novac, no ističe da nigdje ne piše da ti projekti neće biti prijavljeni.

- Ove godine neće biti prijavljeni, no ako će mjera biti otvorena i iduće godine, može se prijaviti. Hoće li novi saziv Gradskog vijeća odustati, ne mogu prejudicirati, no uloženi novac nije bačen. Ako je bilo zloupotreba, neka to drugi utvrde, no zasad novac nije vraćen - rekao je Habuš.

Bunić je na to odgovorio da je u posjedu 20 mailova gdje je vidljivo kako se provodila javna nabava.

- Ako to nije kazneno djelo, ako nije indicija već dokaz da se vrati novac u proračun, ne znam što jest - rekao je.