Dominko traži ostavke: "Evo dokumenta gdje se vidi da ravnatelj Bosilj nije bio na poslu kad je trebao“ Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Dominko traži ostavke: "Evo dokumenta gdje se vidi da ravnatelj Bosilj nije bio na poslu kad je trebao“

IHR/Varaždinske vijesti | 4.7.2019. u 11:07h | Objavljeno u Aktualno

Bivši Živozidaš, a sada nezavisni vijećnik Marijan Dominko u sklopu današnje sjednice Županijske skupštine zatražio je da ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat podnesu ostavke.

- Još na prošloj sjednici Županijske skupštine postavio sam pitanje zbog toga što su mediji objavili, da je podnesena kaznena prijava protiv ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Tada mi je pročelnica izjavila da ne smatra da s njezine strane treba nešto poduzeti. To imam i napismeno. Moram vam reći da imam dokument Državnog inspektorata u kojem je utvrđeno da ravnatelj Bosilj nije bio na poslu u vrijeme kada je trebao biti te je obavljao poslove u Medicinskoj školi Varaždin. Državno odvjetništvo je pokrenulo postupak u vezi toga. Ako vas već pročelnica, u koju imate povjerenje i za koju ste rekli da kvalitetno obavlja svoj posao, ne zna, mogu vas ja uputiti - rekao je Dominko.

Župan Radimir Čačić je rekao kako će danas popodne, ako neće imati što raditi, napisati dvije, tri kaznene prijave protiv Dominka.

- Dajte mi neku sugestiju. Svaki bedak u ovoj zemlji ima pravo podnijeti kaznenu prijavu protiv bilo koga. Ne mora ni biti bedak. Može biti pametan. Ako se igdje išta pojavi kao bilo kakva vrsta sumnje, mi ćemo se uključiti i naša pročelnica i naša revizija. Možemo vam poslati nalaz revizije od prije šest mjeseci, ako vas veseli. To kaj ste vi čuli od Jure i Štefa i mislite da tamo nešto ne štima ništa ne znači – poručio je Čačić.

Nakon što je Dominko rekao da se ne radi o navodima, već dokumentu Državnog inspektorata, Čačić je najvio da će pokrenuti postupak.

HNS-ovog Zlatana Mošmondora zanimalo je da li je istina da je suprug savjetnice Mario Martinčević  zaposlen u Domu zdravlja Varaždinske županije.

-  Zanima me na kojem radnom mjestu, s kojom stručnom spremom i s kojim koeficijentima plaće? – pitao je HNS-ov vijećnika na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine, a da se u nekim ustanovama zapošljavvaju podobni stranački kadrovi HNS-ovci su ustvrdili još na konferenciji za novinare koju su održali prije današnje Županijske skupštine.

Varaždinski župan Radimir Čačić kratko je poručio da je dotični gospoidin radi u Domu zdravlja, ima 0,854 koeficijent  i plaća mu je 4.451 kuna.

- Neka mu je sa srećom, mislim da je to poprilično umjerena plaća – rekao je Čačić.