Do petka oblačno i kišovito vrijeme, za vikend sunčano i toplo

N.P./ Varaždinske vijesti | 24.5.2017. u 09:49h | Objavljeno u Aktualno

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, do kraja petka pratit će nas oblačno, ponegdje kišovito vrijeme, dok će nas vikend dočekati sunčano i toplo vrijeme.

Danas možemo očekivati djelomice sunčano, prolazno uz povećanu naoblaku. Već prijepodne može biti malo kiše, dok će oborina biti češća u drugom dijelu dana. Ponegdje može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne će zapuhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a potkraj dana na sjevernom Jadranu bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 27 Celzijeva stupnja.

Biometeorološke prilike će danas biti razmjerno nepovoljne i uzrokovat će umjerene tegobe vrlo osjetljivim ljudima i kroničnim bolesnicima. Kod nekih bi se mogla pojaviti nesanica ili poteškoće s koncentracijom, a tegobe kroničnih bolesnika bi se mogle pojačati.

Iste biometeorološke prilike će se nastaviti i sutra kada nas u Varaždinu očekuje oblačno i kišno vrijeme, s umjerenim do jakim sjevernim vjetrom. Dnevna temperatura kretat će se između 11 i 18 stupnja.

U petak nas očekuje povremena naoblaka, sa slabim do umjereno sjevernoistočnim vjetrom, dok će se dnevna temperatura kretati od 10 do 20 stupnja. Povoljne biometeorološke prilike mogle bi poticati dobro raspoloženje i miran san, a meteoropati i kronični bolesnici neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

Od subote možemo očekivati sunčano i toplo vrijeme, sa slabim do umjereno jakim sjevernim vjetrom, u nedjelju sa slabim do umjereno istočnim vjetrom. Za vikend će se najviša dnevna temperatura penjati do 23 stupnja.

Označeno u