Dio državne ceste u Stažnjevcu još zatvoren, vatrogasci imaju na desetke intervencija

Varaždinske vijesti | 20.9.2017. u 10:01h | Objavljeno u Aktualno

Iz varaždinskog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje ističu kako je jučer u 8 sati uspostavljeno pripremno stanje obrane od poplava na branjenom području Malog sliva Plitvica-Bednja, a u 16 sati donijeto je rješenje o uspostavi redovnih mjera obrane od poplava na branjenom području Malog sliva „Plitvica-Bednja“ na dionici od Tuhovca do mosta u Stažnjevcu te na dionici od mosta u Stažnjevcu do izvora.

U 18 sati uspostavljeno je pak pripremno stanje obrane od poplava na Dravi na dionici od starog korita rijeke Drave od granice sa Slovenijom do brane HE Varaždin, a od 1.30 sati redovno stanje obrane od poplava na rijeci Dravi i Muri.

Od 11.30 sati zatvorena je lokalna cesta od Jerovca do Dubravca, a od 17.10 sati zatvorena je županijska cesta Poljana Biškupečka-Beretinec (ponovno otvorena u večernjim satima) te od 21 sat državna cesta D35 u Stažnjevcu. Usto, zatvorene su bile i županijske ceste u Ribić Bregu, Salinovec-Željeznica, Jerovec-Horvatsko, Stažnjevec-Novaki, Beletinec-Ilija, Tužno-Radovan, Lipovnik-Donja Voća, zona Jalžabet te lokalne ceste Stažnjevec-Željeznica, Donja Voća-Lapornik, Cerje Nebojske-Kapelec.

Nadalje, iz PUZS-a izvještavaju kako je od 20.19 sati prekinuta opskrba vodom u Leskovcu Topličkom.

Usto, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava imali su na desetke intervencija ispumpavanja vode u Ivancu, Lepoglavi, Štefancu, Sračincu, Koretincu, Čalincu, Tuhovcu, Novom Marofu, Dubravi Križovljanskoj, na Varaždin Bregu, Beretincu, Črešnjevu, Svetom Iliji, Tužnom, Marčancu, Babincu, Trnovcu, Hrašćici, Jurketincu, Podevčevu....

20170920 084621

Označeno u