Diamond Gradu duguje 219.000 kuna za zakup aerodroma? Foto: VV arhiva

Diamond Gradu duguje 219.000 kuna za zakup aerodroma?

M.P./Varaždinske vijesti | 15.2.2017. u 16:38h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka Diamond aviation center, sljednik Diamond Aircrafta, od veljače pa do sredine prosinca prošle godine nije platila nijednu ratu zakupnine nekretnina varaždinskog aerodroma koje je uzela u najam temeljem ugovora sklopljenog krajem 2015. godine s Gradom Varaždinom.

Ukazala je na to prilikom današnjeg aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Natalija Martinčević (reformisti).

- Na dan 15. prosinca dug na dospjeloj kartici potraživanja iznosio je 219.900 kuna. Iako je po ugovoru Grad trebao dobiti bankovnu garanciju od 500.000 kuna, ona uopće nije aktivirana, iako 11 mjeseci nije plaćena nijedna rata - navela je Martinčević, dodavši da tvrtka Gradu duguje i 21.611 za komunalnu i vodnu naknadu.

Osim što ju je zanimalo zašto Grad nije naplatio potraživanje putem bankovne garancije, pitala je i kako je uopće moguće da tvrtka, čiji je godišnji promet lani iznosio 10.000 kuna i nema zaposlenih, uopće dobila posao upravljanja aerodromom.

Gradonačelnik Goran Habuš odgovorio joj je da ne zna zašto potraživanje nije naplaćeno, a prvi mu je i glas da je članovima Aerokluba Varaždin zabranjen ulaz.

- Svi znamo da su imali velike probleme zbog raznih čimbenika, no ovih će dana biti održana prezentacija što tvrtka želi napraviti. Mislim da ne bismo trebali drugi puta istu ekipu nagaziti đonom i mislim da je budućnost aerodroma zagarantirana - ocijenio je Habuš.

Označeno u