D. Bilić razočaran jer nisu pozvani na sastanak s investitorima iz Koreje

Varaždinske vijesti | 14.11.2018. u 08:28h | Objavljeno u Aktualno

Grad Ludbreg godinama ulaže vlastita sredstva građana u razvoj poslovne infrastrukture kupnjom zemljišta i ulaganjem u infrastrukturu. Zbog povećanog obima gospodarske djelatnosti i novih investicija, ali i daljnjeg interesa gospodarstvenika da svoj posao obavljaju u Ludbregu, već sada je u funkciji i nova gospodarska zona na državnoj cesti i uz ranžirni kolodvor te blizu autoceste koja nudi ulagačima parcele od 1.500 m2 pa do 20.000 m2, a prvi su investitori već u samoj zoni.

Ludbreg, koji je rekorder u županiji po privlačenju EU sredstava, isto tako je i jako gospodarsko središte u koje mnogi strani investitori, ali i domaći poduzetnici, ulažu znatna sredstva u nove investicije u proširenje proizvodnje ili tehnološke inovacije za povećanje konkurentnosti.

- Drago mi je da Županija i njeno vodstvo pokušava brinuti o gospodarstvu i stranim investicijama te da je organizirala u Varaždinu sastanak s korejskim investitorima i Općinom Jalžabet o kupnji potencijalnog zemljišta od 2.000 m2 u gospodarskoj zoni Jalžabet. Istovremeno sam osobno, kao i građani Ludbrega, razočaran jer nas nitko iz Županije ili Razvojne agencije nije pozvao na sastanak niti omogućio da se i Grad Ludbreg, kao perjanica gospodarskog razvoja županije, predstavi potencijalnim investitorima iz Koreje. To zaboravljanje Ludbrega samo potvrđuje opravdanost naše usmjerenosti na vlastite snage jer se nikako ne "snalazimo" u političkim umrežavanjima i koalicijama Stranke reformista, HDZ-a i HNS-a. I u Ludbregu kao i u drugim gradovima i općinama u Županiji postoje opremljene i spremne zone i gospodarske parcele koje su mogle biti predstavljene potencijalnim investitorima. Ovako, kao i mnoge drugi gradovi i općine u županiji, nismo dobili ni priliku da to učinimo te smo očito dobri samo kad mi trebamo dati novce za županijske projekte poput najnovijeg - financiranja drugoligaša NK Varaždina – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Označeno u