CITY CONNECT Zaposlenici traže veće plaće; propao pokušaj mirenja u pregovorima s Upravom

MGA | 19.6.2023. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Iz Uprave poručuju da proces kolektivnog pregovaranja nije zaustavljen. - Tražili smo više vremena kako bismo osigurali da naše planiranje bude temeljito i precizno. Sigurni smo da ćemo doći do ishoda koji će biti zadovoljan za sve - poručuje direktorica Magdalena Đerek.

Osim zaposlenika u pravosuđu, plaćama su nezadovoljni i u privatnom sektoru. Veće plaće traže djelatnici City Connecta, jednog od najvećih pozivnih centara u Hrvatskoj, sa sjedištem u Varaždinu. Tvrtka je osnovana 2019. godine te je u kratkom vremenu doživjela snažan rast da bi je 2021. godine kupio švedski Transcom, koji već godinama posluje na hrvatskom tržištu kao pružatelj usluga korisničke podrške i drugih outsourcing usluga.

Kako doznajemo od Igora Čudića, povjerenika Regionalnog industrijskog sindikata u City Connectu, 13. lipnja imali su pokušaj mirenja u pregovorima s Upravom tvrtke. Mirenje nije uspjelo i sada postoje uvjeti za pokretanje drugih sindikalnih akcija tj. imaju zakonske uvjete za pokretanje štrajka, kažu u sindikatu, ali o tome još nema konkretne odluke. Zaposlenici City Connecta nezadovoljni su niskim plaćama i traže potpisivanje Kolektivnog ugovora, koji bi bio prvi takav ugovor u njihovoj branši u Hrvatskoj. Pregovori oko povećanja plaća u kompaniji traju već neko vrijeme, ali su dosad bili bezuspješni...

S druge strane, direktorica Magdalena Đerek kaže da se zalažu za otvoreni dijalog sa zaposlenicima i da imaju dugu povijest rada s radničkim vijećima i sindikatima, ali smatraju “da se ti dijalozi ne bi trebali voditi putem medija, već izravno sa zaposlenicima i njihovim predstavnicima”.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti.